Situaţia românului expulzat din R. Moldova se complică. Maşina avocatului său a fost spartă înainte de proces

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Situaţia lui George Simion, cetăţeanul român expulzat din Republica Moldova se complică. Maşina avocatului său a fost spartă cu puţin timp înainte ca acesta să ajungă la procesul privind anularea expulzării, a anunţat luni, pe contul său de Facebook, militantul unionist.

"SOS! Premierul Victor Ponta şi autorităţile României: azi la 14:45 trebuia să am la Chişinău primul termen de judecată a procesului privind expulzarea mea abuzivă. Maşina avocatului meu a fost spartă şi actele cu care mergeam în instanţă sustrase, în centrul Chişinăului. Nicio altă maşină din jur nu a avut nimic de suferit!!!", a scris George Simion, unul dintre liderii Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

"Cu 30 minute înainte de şedinţa privind expulzarea lui George Simion, cineva mi-a spart geamu la maşină, coincidenţă??? Maşinile de alături sunt întregi... Plângere depun, foto si video am făcut, camere din păcate nu-s...", a scris pe reţeaua de socizalizare avocatul acestuia, Dumitru Petru Sliusarenco, care a postat o poză cu geamul spart al maşinii.

George Simion a subliniat că pe data de 21 mai a cerut la Chişinău să aibă acces la justiţie, iar "dacă cu 30 de minute înainte se fură actele avocaţilor mei, asta înseamnă că România nu a cerut cum trebuie acest acces la justiţie şi anularea expulzării mele!"

"Să zică reprezentanţii regimului oligarhic de la Chişinău ce legi am încălcat de m-au expulzat! Cât poate continua abuzul?", se întreabă militantul unionist.

Apel către premierul Ponta

"Nu v-aş fi scris acest apel dacă lucrurile mergeau bine cu anularea interdicţiei mele. Din păcate, ce aţi cerut public la Chişinău, să am acces la justiţie, nu se întâmplă. La primul termen, care mi-a fost fixat astăzi, de ziua copiilor, judecătorul nu a luat în considerare nimic din ceea ce reprezentanţii mei legali au cerut. Ba chiar a stabilit continuarea procesului abia pe 11 iunie. Asta nu e nimic însă. O mică mostră din statul pe mâna căruia ar trebui eu să-mi pun nădejdea:

În imagine este maşina avocatului meu care a fost spartă cu 30 de minute înainte de proces. Toate actele, pregătite ca apărare (ce fel de apărare totuşi, dacă nu ştiu şi cred că nici Dumneavoastră nu ştiţi ce am făcut?) au fost furate", scrie George Simion pe blogul Adevărul.

Mai multe detalii despre apelul militantului unionist citiţi aici.

Amintim că George Simion a fost reţinut recent de agenţii Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, urcat în maşină şi dat afară din ţară. Românul, unul dintre liderii mişcării Acţiunea 2012, a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în ţara vecină.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne