"Acţiunea pentru Parlament Curat 2016", un grup înfiinţat în interiorul ALDE de membrii disidenţi

Grupul înfiinţat de disidenţii din ALDE - "Acţiunea pentru Parlament Curat 2016" - are ca scop îndepărtarea din viaţa politică a persoanelor al căror nume se leagă de dosare penale de corupţie.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Plecând de la o serie de principii de integritate împotriva "penalilor" din partid, o parte din membrii ALDE au decis să pună bazele unui grup de iniţiativă în interiorul formaţiunii, intitulat "Acţiunea pentru Parlament Curat 2016", reiese dintr-un comunicat de presă remis în numele co-preşedintelui executiv al ALDE, Vasile Nistor.

"Curentul anticorupţie din cadrul ALDE capătă tot mai multă susţinere ca urmare a celor două propuneri reformatoare ale co-preşedintelui executiv, senatorul Vasile Nistor. Ideea adoptării de către partid a unui set de criterii de integritate pentru toţi candidaţii la viitoarele alegeri, precum şi solicitarea organizării unui congres extraordinar au fost primite cu mult entuziasm de către filialele din ţară.

Ca urmare a discursului susţinut de Vasile Nistor de la tribuna Senatului, prin care a cerut ca Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, să demisioneze din funcţie pentru că este trimis în judecată de către procurorii DNA, tot mai mulţi lideri din teritoriu ai partidului s-au solidarizat cu demersul acestuia şi au protestat faţă de actuala conducere ALDE", reiese din comunicatul citat.

Grupul de membri disidenţi ALDE susţine că solicitările privind adoptarea unor criterii de integritate împotriva penalilor din partid şi organizarea unui congres extraordinar au fost promovate de lideri din mai multe filiale judeţene în ultimele două săptămâni.

"Iată motivele pentru care, în urma valului de susţinere venit din ţară, am decis constituirea unui grup de iniţiativă în interiorul partidului, intitulat Acţiunea pentru Parlament Curat 2016, bazat pe principiile de integritate enunţate de co-preşedintele executiv ALDE Vasile Nistor.

Grupul 'Acţiunea pentru Parlament Curat 2016' este deschis tuturor membrilor, simpatizanţilor, dar şi reprezentanţilor societăţii civile care doresc să se alăture demersului nostru de a îndepărta din viaţa politică persoanele ale căror nume se leagă de dosare penale de corupţie", se mai arată în comunicatul respectiv.