Academia Română a desfiinţat Comisia pentru analizarea eventualului plagiat al ministrului Educaţiei

Epoch Times România
16.05.2012

Academia Română a desfiinţat Comisia pentru analizarea eventualului plagiat al ministrului Educaţiei, prof. univ. Ioan Mang, a anunţat, miercuri, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

 

"Misiunea noastră s-a încheiat. Practic, această comisie nici nu a apucat să lucreze, pentru că ieri am înfiinţat-o şi azi colegii mei trebuiau să înceapă analizarea acestui caz", a declarat, pentru AGERPRES, Ionel Haiduc.

Preşedintele Academiei a menţionat că "profesorul Ioan Mang nu mai este ministru, aşa încât responsabilitatea pentru analizarea acestui caz revine, potrivit legii, Comisiei de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică".

Academia Română a întocmit, marţi, o comisie formată din trei membri ai prestigiosului for de ştiinţă şi cultură, specialişti în inginerie şi informatică, care vor analiza lucrările ministrului Educaţiei, prof. univ Ioan Mang, şi ale autorilor care ar fi putut fi plagiaţi.

Primul ministrul Victor Ponta i-a adresat preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc, rugămintea de a constitui o comisie de evaluare, formată din specialişti ai Academiei Române, care să verifice acuzaţiile de plagiat aduse ministrului Educaţiei, Ioan Mang, a informat luni Guvernul.

"În decursul săptămânii trecute au apărut în mass media şi în spaţiul public diverse acuzaţii de plagiat la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acesta fiind bănuit că a preluat informaţii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan şi Israel. Pentru a lua o decizie pe această speţă, dorim să solicităm o expertiză din partea Academiei Române", se arăta în scrisoarea transmisă de premier preşedintelui Academiei Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor