Ministrul Educaţiei Ioan Mang şi-a prezentat demisia

.
. (Photos.com)
Gina Zaragiu
15.05.2012

Premierul Victor Ponta a anunţat că Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, şi-a prezentat demisia.  Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei şi Victor Ponta i-a acceptat-o pentru a-i permite lui Mang ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

Prim-ministrul şi-a exprimat susţinerea pentru nevinovăţia lui Mang în ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse.

"Din punctul meu de vedere, domnul Mang are în acest moment mâinile dezlegate să-şi poată apăra imaginea, prestigiul şi munca de atâţi ani şi sunt absolut convins că în zilele următoare - fără a mai avea presiunea acestei funcţii, care se dovedeşte mult mai dificilă decât am crezut vreodată - va restabili adevărul", a afirmat Victor Ponta.

Ponta a explicat că Ioan Mang nu mai putea să aştepte o decizie a comisiei de etică formată de fostul ministru PDL Daniel Funeriu, în condiţiile în care acest for a stabilit un prim termen în cazul lui Mang în preajma examenului de bacalaureat.

"Ce m-a făcut să accept demisia domnului Mang: acea comisie de etică formată de fostul ministru Funeriu a luat act de acuzaţiile care i se aduc domnului Mang, sigur, tot de la cineva apropiat fostului ministru, Funeriu, şi în loc să stabilească un termen de două-trei-patru zile în care să stabilească dacă acuzaţiile sunt adevărate sau nu, a fixat ca termen pentru domnul Mang pentru prima întâlnire 15 iunie. Vă rog să remarcaţi că 18 iunie este ziua în care începe bacalaureatul. Deci, Guvernul şi ministrul în funcţie trebuia să aştepte să ţină scandalul o lună de zile şi probabil ţinta adevărată este modul în care vom organiza bacalaureatul şi modul în care guvernul actual gestionează problemele aflate într-un sector fundamental pentru orice ţară, cum este educaţia", a susţinut Ponta.

Ioan Mang a declarat, marţi, la Palatul Victoria, că a decis să demisioneze de la conducerea Ministerului Educaţiei deoarece acuzaţiile formulate la adresa sa afectau imaginea Guvernului şi a învăţământului.

Ponta a precizat că preşedintele Traian Băsescu a acceptat deja ca interimatul la Educaţie să fie asigurat pentru maximum 45 de zile de ministrul pentru dialog social, Liviu Pop. Pop are misiunea de a asigura organizarea examenului de bacalaureat.

"Am discutat şi cu domnul preşedinte Băsescu şi i-am făcut propunerea, pe care a acceptat-o imediat, ca în perioada următoare, în termen de 45 de zile, prevăzut de Constituţie, un alt membru al Guvernului, ministrul delegat pentru dialog social, domnul Liviu Pop, să asigure conducerea Ministerului Educaţiei şi, cel mai important lucru, organizarea examenului de bacalaureat. În timpul acesta de 45 de zile şi după o consultare mai largă, voi face nominalizarea pentru numirea unui nou ministru al Educaţiei", a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul prin care s-a luat act de demisia lui Ioan Mang, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru desemnarea lui Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social, ca ministru interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor