„A venit PSD-ul peste sala mea de operaţie” - Nelu Tătaru despre ce l-a făcut să intre în politică

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii (Screenshot)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost întrebat, sâmbătă, într-o emisiune la care fusese invitat la Digi24, de ce a părăsit sala de operaţie şi a intrat în politică.

Tătaru a explicat că a intrat politica peste sala de operaţie, când PSD-ul i-a îngrădit anumite activităţi şi îl supunea la presiuni politice.

„Răspunsul este foarte clar. A venit politica peste sala de operaţie, a venit PSD-ul peste sala mea de operaţie, îngrădindu-mi anumite activităţi pe care le făceam. Erau destule presiuni politice...

Vrând să fac destul de multe, prin achiziţii proprii, mi-am luat la început un endoscop, având competenţe pentru endoscopie. Nu se accepta, şi nu accepta managerul spitalului să-l dau în comodat ca să-l putem folosi toţi medicii din spital. Am fost nevoit să-mi cumpăr singur un laparoscop. Nu l-au acceptat nici pe acela în spital.

Am decis să intru în politică în condiţiile în care politica îţi asigură oarecum o expunere, dar nu în mod negativ, ca şi presiune. Erau două fronturi. Un front al managementului şi al primăriei locale, acelaşi partid şi, coincidenţă sau nu, erau frate şi soră... La conducerea spitalului - sora, la conducerea primăriei – fratele”, a fost răspunsul lui Nelu Tătaru.