70 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră - disponibile la concursuri de admitere

Un număr de 70 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră sunt puse la dispoziţie la concursurile de admitere organizate de Academia de Poliţie "Al. I. Cuza" - Facultatea de Poliţie şi de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" - Oradea.
Epoch Times România
11.06.2012

Un număr de 70 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră sunt puse la dispoziţie la concursurile de admitere organizate de Academia de Poliţie "Al. I. Cuza" - Facultatea de Poliţie şi de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" - Oradea.

"Sunt puse la dispoziţie un număr de 70 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră, astfel: la Academia de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie, arma Poliţie de Frontieră, curs de zi - 20 locuri: 15 bărbaţi, 2 femei, 1 loc pentru etnicii romi, 1 loc pentru minoritatea maghiară şi 1 loc pentru alte minorităţi; la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" - Oradea, curs de zi - 50 locuri: 43 bărbaţi, 5 femei, 1 loc pentru etnicii romi şi 1 loc pentru alte minorităţi", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) remis luni.

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează de structurile de resurse umane ale unităţilor teritoriale ale poliţiei de frontieră şi personalul desemnat din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliţei de Frontieră, IGPF - pentru municipiul Bucureşti, potrivit opţiunii candidatului.

Candidaţii din judeţele în care nu există unităţi ale Poliţiei de Frontieră Române se pot adresa celui mai apropiat Inspectorat Teritorial al Poliţiei de Frontieră sau la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, din Bucureşti.

Pentru Academia de Poliţie "Al. I. Cuza" data limită de recrutare este 22 iulie (la sediul unităţilor Poliţiei de Frontieră) iar data limită de depunere a dosarului de candidat este 27 iulie (la sediul unităţilor Poliţiei de Frontieră).

Perioada de înscriere este 21 - 22 iulie, orele 8,00 - 16,00 (la sediul Academiei de Poliţie) iar desfăşurarea concursului are loc în perioada 21 iulie - 4 august (la sediul Academiei de Poliţie).

Pentru Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" - Oradea data limită de recrutare este 10 august (la sediul unităţilor Poliţiei de Frontieră) şi data limită de depunere a dosarului de candidat este 21 august (la sediul unităţilor Poliţiei de Frontieră).

Perioada de înscriere( desfăşurare a concursului este 8 - 18 septembrie (la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea).

Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere organizate de cele două instituţii de învăţământ, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi apt din punct de vedere medical, fizic şi psihic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs, să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani, să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite de lege.

Candidaţii nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau al vreunei organizaţii cu caracter politic, trebuie să aibă vârsta de până la 27 ani împliniţi în anul participării la concurs, să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ, să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor