376 de persoane nominalizate la Premiul Nobel pentru Pace
alte articole
În condiţiile în care atenţia este plasată pe milioanele de imigranţi şi refugiaţi – care sunt un rezultat al războaielor din Siria, Afganistan şi alte ţări – activiştii care au apărat drepturile acestor persoane sunt, de asemenea, luaţi în considerare pentru a câştiga premiul Nobel pentru Pace în 2016.
Unul dintre activiştii pentru drepturile omului este rusoaica Svetlana Gannuşkina care, timp de decenii, a lucrat cu refugiaţii şi imigranţii – o problemă care s-a accentuat în Europa de la izbucnirea crizei fără precedent a imigranţilor în 2015.
Locuitorii insulelor greceşti care au primit mii de refugiaţi de pe ambarcaţiuni în Marea Egee au fost, de asemenea, nominalizaţi la fel precum este cazul grupului de voluntari Căştile Albe Siriene (controversat, de altfel) pentru eforturile lor de a salva civilii loviţi zilnic de bombardamentele din Siria.
La premiul Nobel pentru Pace 2016 a fost nominalizat şi Grupul internaţional pentru drepturile omului, format din medici şi susţinători ai respectării standardelor etice de prelevare a organelor pentru transplant, Organizaţia "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe" (DAFOH).
Această nominalizare atrage atenţia lumii asupra încălcărilor grave ale eticii transplantului medical în China, singurul regim - comunist - care a folosit sistemele spitalelor civile şi militare şi pe cele ale lagărelor de muncă - pentru a furniza în mod sistematic organe, fără consimţământ, de la prizonierii de conştiinţă, cu scopul de a alimenta o industrie a turismului de transplant profitabilă.