Ziua 48. "Vrem să trăim într-o ţară civilizată, nu ca în anii '90, când era hoţia maximă!"

Justiţia este sub asediu, PSD implementează măsuri populiste care vor împinge România în faliment, ce au făcut bun tehnocraţii este distrus pentru a se da (şi mai) liber la politizare şi jaf, acestea sunt câteva din motivele pentru care cetăţenii sunt chemaţi în stradă de #Corupţia Ucide.
Protest
Protest
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21.00, în Piaţa Victoriei a răsunat imnul iar luminile telefoanelor mobile şi lanternele au strălucit în noaptea. După imn s-a scandat, minute în şir, "Demisia!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. "Parlament penal, marş la tribunal!", "România cere fără graţiere! ", scandau, în jurul orei 20.15, cei circa 1000 de oameni prezenţi în Piaţa Victoriei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei se strânseseră în jurul orei 19.00 circa 400 de persoane şi mulţimea continua să vină. "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!", "DNA să vină să vă ia!" se scanda în faţa Guvernului.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei îşi doresc un Guvern nou, necompromis, format din profesionişti în domeniile lor şi un Parlament curat.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Ar trebui să îşi dea Guvernul demisia, să vină un Guvern credibil, nu unul condus de Dragnea, să se continue reformele în educaţie, sănătate, să se pună capăt tăierii pădurilor şi să intrăm într-o normalitate, să nu trebuiască să îi vânăm să fim în fiecare zi cu ochii pe ei că nu ştim ce se va întâmpla", spune un protestatar.

"Părerea mea e că ar trebui declanşată procedura pentru alegeri anticipate, cred că Guvernul actual şi puterea parlamentară în momentul ăsta sunt în mâinile nepotrivite", spune un altul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Oamenii vorbesc, de asemenea, despre normalitate, civilizaţie, normalitatea de a fi conduşi de politicieni responsabili, care vin la putere pentru oameni, nu pentru a fura. Pe scurt, o ţară din care românii să nu trebuiască să plece pentru a putea trăi normal ei şi copiii lor.

"Vrem o ţară mai bună pentru copiii noştri, nu vrem să fim alungaţi din ţară, să fim obligaţi să plecăm de aici.", declară un tânar venit la protest împreună cu soţia şi cei doi copii.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Îmi doresc să trăiesc într-o ţară civilizată, foarte multe lucruri bune s-au întâmplat în ultimii ani, în special în ultimul an cât a fost Cioloş la guvernare am avut impresia că, în sfârşit, ajungem şi noi într-o ţară în care transparenţa este principiul de administrare şi guvernare. Şi, din păcate, din ce văd acum că se întâmplă, regresăm incredibil de mult, regresăm în anii '90 când era hoţia maximă şi cred că toate eforturile care s-au depus după ce am reuşit să aderăm la UE vor fi zădărnicite de politica ce se duce acum", spune o participantă la protest.

Pe lângă atacul la Codurile Penale şi tentativele de decapitare ale luptei anticorupţie, oamenii se declară îngrijoraţi şi de ceea ce se întâmplă în plan economic, în contextul în care PSD vine cu promisiuni peste promsiuni de măriri de salarii şi pensii, asta în timp ce prin OUG 9 şi 6 dă liber la jaf fără număr din banul public.

"Iarăşi iresponsabilitatea fiscală şi bugetară mă îngrijorează pentru că, la urma urmei, noi cei din mediul privat plătim taxele şi nu cred că ne convine la nivel de întreg popor să ajungem din nou în situaţia de economie cu inflaţie galopantă şi cu un curs de schimb al euro faţă de leu în prăbuşire liberă", spune o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Nici măcar pensionarii prezenţi în Piaţa nu se declară prea încântaţi de măririle de pensii date de PSD deşi sunt beneficiari direcţi.

"Suntem dintre pensionarii pe care nu îi păcălesc cu 100 de lei, noi vrem democraţie, vrem ceva în care să credem, care să ducă ţara înainte, ca să plece hoţii şi bandiţii şi să li se ia banii, nu doar să îi bage la puşcărie, scriu nu stiu ce carte şi ies afara şi cheltuiesc banii bine mersi", spune un domn în vârstă.

O altă pensionară chiar glumeşte, arătând că din banii pe care PSD-ul i-a dat în plus la pensie şi-a luat abonament la metrou să poată veni la Guvern pentru a protesta.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, în jurul orei 18.30, în Piaţa Victoriei, unde protestează paşnic.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pentru a 48-a seara consecutiv de când Guvernul a adoptat, "noaptea, ca hoţii", ordonanţa prin care mutila Codurile Penale în favoarea corupţilor, cetăţenii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, loc unde, seară de seară, celor vinovaţi de adoptarea OUG 13 li se cere să plece din fruntea ţării.

Anterior protestului de astăzi, voluntari mobilizaţi de #Coruptia Ucide au împânzit oraşul de afişe prin care cetăţenilor li se reaminteşte că Justiţia este sub asediu şi că România va intra în faliment dacă PSD continuă cu mituirea românilor prin creşteri nesustenabile de pensii şi salarii asta în timp ce vrea să dea drumul la jaf din banul public prin acte precum OUG 9 şi 6. Cei care nu-şi doresc ca un astfel de scenariu să devină realitate, sunt invitaţi de Corupţia Ucide la ora 18 în Piaţa Victoriei.

În cazul în care numărul celor ce se strânge astăzi în Piaţa Victoriei va fi destul de numeros, este posibil ca, la fel ca duminicile trecute, protestatarii să plece în marş spre Parlament.

Redăm motivele protestului, aşa cum sunt expuse pe pagina Corupţia Ucide:

"Se pregăteşte debarcarea singurilor oameni verticali rămaşi în (pseudo)justiţia românească.
Ministrul Justiţiei Toader Tudorel va forţa săptămâna viitoare demisia şefei DNA Codruţa Kovesi şi a Procurorului General Augustin Lazăr.

Pe Camelia Bogdan au îndepărtat-o deja.

Dacă rămânem indiferenţi acum, lupta este pierdută!

Dacă ne mobilizam, fiţi siguri că vom câştiga din nou cum s-a întâmplat şi în cazul OUG13. Roşia Montană şi Colectiv ne-a învăţat că solidaritatea a fost mereu forţa noastră principală. Doar de noi depinde dacă România merge înainte sau înapoi în trecut!

1. Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe D.N.A.! Nu vom tolera niciun fel de atingere adusă independenţei justiţiei şi statului de drept! E timpul să plecaţi acasă. Aţi primit voturile oamenilor ca să guvernaţi, nu ca să furaţi şi să daţi legi pentru infractori.

2. Cerem DEMISIA IMEDIATA a guvernului Grindeanu, precum şi a lui Liviu Dragnea şi Tăriceanu. E inadmisibil ca într-o ţară civilizată o mână de condamnaţi şi cercetaţi penal să stabilească condiţiile în care Justiţia îi poate cerceta.

3. Cerem partidelor care au câştigat alegerile să îşi retragă sprijinul politic acordat infractorilor care le parazitează funcţiile de conducere şi să garanteze formarea unui guvern compus din oameni integri şi competenţi.

4. Decapitarea pădurilor României.
În ultimii 20 ani s-au tăiat ilegal 366 000 de hectare de pădure cauzând prejudicii de 5 miliarde de lei, dar şi un impact negativ de mare amploare asupra mediului înconjurător.
OUG51/2016 care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de pădure este pe lista neagră în Parlament.

Afiş de convocare la protest
Afiş de convocare la protest (Corupţia Ucide)

5. Numirile politice din domeniul sănătăţii trebuie să înceteze. Ne-am săturat să pierdem vieţi omeneşti datorită condiţiilor inumane din spitalele româneşti.

Incompetenţa ucide!

OUG79/2016 care ar permite să avem directori de spitale aleşi prin concurs a fost respinsa în Senat, se discuta în Camera Deputaţilor.

6. România se îndreaptă cu paşi repezi către faliment.
OUG9/2017 este echivalentul OUG13/2017 doar ca pentru buget. Aceasta le va permite primăriilor să cheltuie bani pentru care nu vor fi trase la răspundere. Vor îndatora ţara atât de mult încât copiii noştri vor plăti pentru ce se cheltuie acum.

7 Dublarea salariilor bugetarilor, mai mici de 4000 de lei, propusă de Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în condiţiile în care România are deficit bugetar, va direcţiona ţara către un dezastru financiar. Ne paşte falimentul pe modelul Greciei."