Macovei, atac dur la adresa "condamnatului" Dragnea şi "inculpatului" Tăriceanu: Justiţia este sub asalt

Justiţia este acum sub asaltul politic al penalilor, avertizează Macovei, acuzând că Dragnea şi Tăriceanu, unul condamnat, celălalt inculpat, se bat zilnic cu anchetele procurorilor, pe care le-ar dori închise.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Presiunea pe care o pun politicienii pe justiţie, după decizia CCR privind OUG 13, este inacceptabilă, susţine, pe Facebook europarlamentarului Monica Macovei, care le transmite un mesaj politicienilor penali: "opriţi-vă!"

Macovei mai remarcă, în postarea sa, faptul că justiţia din România este acum sub asaltul politic al penalilor şi al prietenilor lor politici şi că ne apropiem de punctul culminant. Mai exact, "schimbarea din funcţie a procurorului general şi a procurorului şef al DNA este dezbătută la masa Guvernului, iar în Senat se discută astăzi, în Comisia juridică, propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de schimbare a procedurii de numire a procurorilor şefi.", reaminteşte fostul ministru al Justiţiei.

Dragnea şi Tăriceanu, unul condamnat, celălalt inculpat, se bat zilnic cu anchetele procurorilor, pe care le-ar dori închise. Tăriceanu este cel care a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict între Guvern şi Ministerul Public-DNA, iar majoritatea judecătorilor Curţii a răspuns pozitiv, cu riscul unei analize care îi depăşeşte competenţele enumerate în lege.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, aliat de nădejde al lui Tăriceanu, a declarat imediat că îi va evalua pe procurorul general Augustin Lazăr şi pe procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a sugerat chiar o demisie a lor. Domnul Toader, fost judecător al Curţii, propus la CCR cu sprijinul condamnatului Relu Fenechiu, invocă prevederi legale care îi permit o evaluare a deciziilor manageriale ale procurorilor şefi pentru a acoperi o decizie politică de a decapita Parchetul General şi DNA.", mai aminteşte Macovei.

Europarlamentarul mai susţine că ministrul Justiţiei nu poate păcăli opinia publică invocând controversata decizie a Curţii Constituţionale prin care s-a constatat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Ministerul Public şi avertizează că schimbarea lui Lazăr şi Kovesi ar fi încă un semnal de de forţă transmis sistemului judiciar, pe care politicienii îl vor supus.

Nerăbdarea condamnatului Dragnea, care aşteaptă “cu interes evoluţiile viitoare” legate de schimbarea din funcţie a procurorului general şi a procurorului şef al DNA, este strâns legată de apropierea deciziei instanţei într-un alt dosar în care este inculpat. O schimbare a celor doi procurori cu funcţii de conducere ar fi încă un semnal de forţă transmis sistemului judiciar, pe care politicienii îl vor supus.

Inculpatul Tăriceanu, care visează o “lovitură de stat de catifea”, este pe punctul de a trece prin Senat, cameră decizională, propunerea prin care vrea să schimbe modalitatea de numire a procurorilor şefi. La 10 ani de la angajamentul pe care România şi l-a luat, că nu va modifica modalitatea de numire a procurorilor cu funcţii de conducere, Tăriceanu întoarce spatele Comisiei Europene, batjocorind ţara din scaunul de preşedinte al Senatului.", concluzionează Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne