Lazăr nu înclină steagul: NU demisionez!

Intrat, alături de şefa DNA, în vizorul ministrului Justiţiei pe motiv de anchetare a adoptării OUG 13, Procurorul General al României, Augustin Lazăr a declarat, luni dimineaţă, că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum a lăsat Tudorel Toader să se înţeleagă.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Procurorul General al României, Augustin Lazăr a infirmat, luni dimineaţă, scenariul unei eventuale demisii. Întrebat de reporterul Realitatea TV, în contextul ultimelor declaraţii ale ministrului Justiţiei vizând o posibilă demisie a sa şi a şefei DNA, dacă îşi va da demisia, procurorul general a răspuns: "Vă spun doar atât: NU. Şi nici nu vreau să intru în polemici politice".

Reamintim că invitat duminică seara la Antena 3, ministrul Justiţiei a declarat că va avea, în zilele următoare, o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi alta cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe tema anchetării privind OUG 13, lăsând să se înţeleagă că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

"Zilele următoare voi avea discuţii cu procurorul general al PÎCCJ, cu Augustin Lazăr, şi separat cu procurorul şef de la DNA, pe tema despre care vorbim, evoluţiile acestea, modul în care dânşii s-au raportat la lege, la standardul constituţional, la standardele Comisiei de la Veneţia", a declarat Toader, citat de news.ro.

Ministrul Justiţiei a criticat ancheta DNA privind oportunitatea şi constituţionalitatea OUG 13, aceasta în condiţiile în care judecătoarea CCR Livia Stanciu a reamintit, în opinia sa separată la decizia Curţii, că din documentele depuse la dosar nu rezultă că s-a anchetat oportunitatea sau legalitatea/constituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.13, ci doar fapte penale cu privire la care Ministerul Public a fost sesizat prin denunţul formulat. Opinia lui Toader diferă însă de cea a Liviei Stanciu, ministrul susţinând azi, la Antena 3, că CCR a demonstrat că procurorii şi-au depăşit atribuţiile.

Nu în ultimul rând, Toader a mai informat că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni, urmând să ia în acel moment o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

"Voi face o fundamentare, o evaluare a activităţilor desfăşurate de Ministerul Public, pe de o parte, de DNA, pe de altă parte. Atunci evaluarea va avea două componente, două direcţii: pe de o parte, cea profesională, pe cauză, pe de altă parte cea managerială, privind instituţiile pe care domniile lor le conduc", a declarat Toader, lăsând să se înţeleagă că nu exclude nici ca cei doi să demisioneze între timp.

Mai amintim că duminică - zi în care Toader făcea declaraţii legate de Lazăr şi Kovesi - mii de oameni au pornit în marş de la Guvern spre Parlament, cerând Justiţie nu corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne