Ziua 182. 6 luni de proteste #Rezist. "Mafia e acum la putere, iar războiul e pe viaţă şi pe moarte!"

"Uniţi suntem o forţă şi numai uniţi putem învinge caracatiţa PSD-ALDE care sufocă ţara de atâta vreme", le-au transmis românilor protestatarii #rezist, care au revenit din nou, pentru a 182-a zi consecutiv, în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Ţara are nevoie ca românii să se trezească din letargie şi să o salveze din mâna hoţilor şi corupţilor, asta este singura noastră şansă să ne putem îndrepta spre normalitatea şi spre valorile europene pe care ni le dorim cu toţii, au tras un semnal de alarmă protestatarii rezist.

Astăzi este 31 iulie şi se împlinesc exact 6 luni de când ei au încercat să o comită noaptea ca hoţii. Vă daţi seama cam cât de gravă este situaţia în continuare, dacă aceşti derbedei din fruntea ţării au reuşit să ne ţină în stradă atâta amar de vreme, dându-ne tuturor viaţa peste cap? Şi acum, la 6 luni distanţă, cred că se mai pune la cale o mare nemernicie, dacă infractorul şef a convocat peste 2 zile acea sesiune extraordinară a Parlamentului, aparent să se discute despre pensiile speciale şi despre trecerea ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei. Sigur, sunt lucruri serioase, dar nu mi se par chiar atât de stringente încât parlamentarii să fie aduşi din vacanţa.

Cred totuşi că le este cam frică se mai gândească la o altă OUG, acum vara ca hoţii, şi au ales varianta sesiunii extraordinare, dar vă spun sincer că tare îmi este teamă că de fapt în spate se află cu totul altceva. Îmi este teamă să nu fie un alt atac la justiţie, acum, când lumea este plecată, sau se pregătesc toţi de concediu. Mi se pare o chestie cusută cu aţa albă. Acum îmi doresc ca toţi cei care chiar dacă nu mai ies în Piaţă, dar care sunt cât de cât interesaţi de soarta ţării sau de soarta lor, să fie la fel de vigilenţi ca noi şi la primul semn de derapaj să vină în Piaţă", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

În acest context, manifestanta a ţinut să le transmită un mesaj românilor: dacă se întâmplă vreun atac la justiţie, la DNA sau la preşedintele ţării, să iasă în stradă să protesteze.

Noi am demonstrat începând cu 31 ianuarie că suntem o forţă, dar nu suntem băgaţi în seamă decât atunci când suntem măcar nişte mii de oameni în Piaţă. Pentru că dacă suntem mulţi, suntem luaţi în seamă şi de presă, şi chiar dacă în cele mai multe cazuri aceasta este aservită puterii, nu are cum să nu comenteze ce se întâmplă. Aşa că profit de ocazie să transmit un mesaj: oameni buni, fiţi cu ochii pe ei şi nu îi lăsaţi să îşi mai bată joc de voi. Dacă se întâmplă vreun atac la justiţie, la DNA sau la preşedintele ţării, ieşiţi din casă. Uniţi suntem o forţă şi numai uniţi putem învinge caracatiţa PSDist - ALDEistă care sufocă ţara de atâta vreme. Ţara chiar are nevoie de noi toţi să o salvăm din mâna hoţilor şi corupţilor şi asta este singura noastră şansă să ne putem îndrepta spre normalitatea şi spre valorile europene pe care ni le dorim!", a mai precizat protestatara.

Un alt participant la manifestaţia din Piaţa Victoriei şi-a exprimat speranţa ca, la un moment dat, lucrurile să se aşeze pe un "făgaş normal" şi în România.

Ar fi bine dacă s-ar aşeza lucrurile pe un făgaş normal şi la noi. După 6 luni parcă a început să-mi fie chiar dor să mă plictisesc, să am parte doar de rutina zilelor obişnuite. Însă îmi vine să revin în Piaţă alături de ceilalţi protestatari, deoarece politicienii de la putere îmi dau impresia că insistă la rândul lor să nu ne plictisim văzându-ne de rutina noastră, ci să rămânem conectaţi în permanenţă la ştiri, atenţi tot timpul la ideile lor "speciale". După derapajele grave începute din ianuarie cu OUG 13, ar fi fost decent să încerce măcar să ne convingă că vor să îşi vadă de treburile administrative, cu corectitudine şi profesionalism, cum se face în ţările europene civilizate. Apoi, ştim ce a urmat, cu încercările de reluare a modificărilor legislaţiei anticorupţie în favoarea corupţilor, din comisiile parlamentare până la CCR.

Insistă în continuare cu "necesitatea" acelui prag, până la care cei care comit abuz în serviciu etc. să nu fie pedepsiţi prea aspru. Atunci, vorba unei prietene, oare de ce nu se gândesc politicienii să stabilească şi un prag până la care nici contribuabilii să nu fie sancţionaţi pentru neplata la timp a impozitelor? Fiindcă pentru restanţe oricât de mici, ANAF pune imediat poprire pe conturile firmelor private. Au făcut şi acel circ în premieră absolută, cu moţiunea împotriva propriului guvern invocându-i ei înşişi incompetenţa, pentru ca apoi să numească în guvernul "nou" pe majoritatea aceloraşi foşti miniştri. Parcă insistă să nu mai pricepem nimic, mergând pe principiul "dacă nu poţi să-i ajuţi să înţeleagă, căpiază-i!". Nu mai zic de trăznăile cu impozitul pe cifra de afaceri sau despre Pilonul II de pensii", a afirmat protestatarul.

În plus, manifestantul a remarcat că se pregătesc din nou de "şedinţe parlamentare speciale (oare tot noaptea?), punând la cale un set de teme pentru care să dea iarăşi liber la ordonanţe de urgenţă".

Protest
Protest (Epoch Times)

Serios acum, dacă după tot ce li s-a transmis de 6 luni ei s-au ocupat de altceva şi lasă treburi administrative importante să fie legiferate tot prin OUG în timpul vacanţei parlamentare, noi ce altă impresie să avem decât de incompetenţă şi/sau impostură? Atunci, asta e, după ce terminăm programul de muncă revenim în Piaţă în continuare şi rămânem cu ochii pe ei. Trebuie să înţeleagă până la urmă că nu dormim toţi, că nu-şi pot face mendrele cum vor sau cum îi taie capul. Şi să nu-i mai trimită pe jandarmi sau pe alţii să încerce să ne intimideze cu amenzi etc., fiindcă avem dreptul să le cerem să-şi facă treaba corect. Iar asta mai des decât ne cer ei nouă voturi odată la patru ani", a adăugat protestatarul.

La rândul său, o altă manifestantă a atras atenţia că Justiţia este acum sub asediul unor politicienii care nu vor "în ruptul capului" să răspundă pentru gravele prejudicii aduse ţării.

În perioada postdecembristă, România a fost jefuită la greu, la fel şi buzunarele românilor. În ultimii 10 ani, Justiţia dădea semne de revitalizare, speram în capacitatea ei de a face dreptate... s-a ajuns la capii mafiei. Aceştia au mituit poporul cu surplusuri materiale în bani şi au fost votaţi de 18% dintre românii cu drept de vot. Eeeee, acum mafia este la putere şi războiul e pe viaţă şi pe moarte. Nu vor în ruptul capului să răspundă pentru faptele lor, toate fiind foarte grave şi cu foarte mari prejudicii aduse ţării, vreme de 28 de ani. Picătura care a umplut paharul este că-şi fac legi pentru ei şi complicii lor să nu răspundă penal şi să nu înapoieze prejudiciile.

Pentru asta s-au coalizat toate instituţiile de forţă ale unui stat de drept împotriva Justiţiei, pe care în ultima perioadă o văd îngenuncheată. Inacceptabil! Hoţi sunt în toate ţările, dar nu li se permite accesul la cârma ţării. Nu pot accepta ca nedreptatea să fie deasupra dreptăţii. Deci ei îşi fac legi personale să albească şi să şteargă furturile şi ilegalităţile şi, "colac peste pupăză", fac legi care să le permită furturile din viitor fără a mai putea fi traşi la răspundere! O altă "bubă" este "cireaşa de pe tort", nepromovarea meritocraţiei şi a transparenţei în cheltuirea banilor contribuabililor şi a împrumuturilor cu care suntem împovăraţi, parte noi, parte urmaşii noştri", a afirmat protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne