USR, semnal de alarmă: Modificarea Codului Fiscal prin Ordonanţă este ilegală

Ordonanţa care prevede taxarea suplimentară a contribuţiilor suportate de firme pentru angajaţii cu contracte de muncă part-time este ilegală, acuză purtătorul de cuvânt al USR.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Decizia Guvernului Tudose privind supraimpozitarea contractelor part-time, luată prin ordonanţă care modifică Codul Fiscal, prezintă o problemă majoră de legalitate, a atras atenţia, la RFI, purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna.

"Această măsură menită în viziunea PSD să mai umple gaura de resurse în care a târât România, prin măsurile total nerealiste pe care le-a propus şi în campanie şi pe care a început să le aplice, are o problemă majoră legată de legalitate. Se încalcă unul din principiile fundamentale ale economiei, acela conform căruia într-un stat impozitele şi taxele sunt proporţionale cu veniturile. Dincolo de perspectivele economice pozitive sau negative, unde într-adevăr este o discuţie, rămâne problema de legalitate. Modificarea Codului Fiscal, care este o lege organică, prin Ordonanţă este un lucru ilegal", a declarat Dan Barna.

O altă problemă este termenul. Potrivit reprezentantului USR, în Codul Fiscal este prevăzut foarte clar că măsurile din sfera aceasta fiscal-bugetară trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie, tocmai pentru o minimă predictibilitate.