Ţuţuianu: Pensia unui magistrat militar ajunge şi la 35.000 de lei. Nu putem continua aşa

Ministrul PSD al Apărării, Adrian Ţuţuianu, atrage atenţia că există magistraţi militari care ajung să aibă pensii chiar şi de 35.000 de lei, pe lună, situaţie care nu mai poate continua în ritmul acesta.
Adrian Tutuianu(Ministrul Apararii Nationale),
Adrian Tutuianu(Ministrul Apararii Nationale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii uriaşe, de 30-35.000 lei pe lună, lucru total anormal care necesită corecţii, a declarat duminică seară, la România Tv, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, adăugând că va participa luni la şedinţa coaliţiei unde se va discuta despre pensiile militare.

"Există o analiză privind situaţia unor pensii care depăşesc nişte lucruri care sunt normale. Ca să putem să dăm un exemplu, există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii de la 30-35.000 lei pe lună. (...) Vreau să reiterez încă o dată câteva situaţii care nu pot continua aşa: pensii de 30-35.000 lei pe lună. Algoritmul de calcul de astăzi permite ieşirea la pensie cu un venit mai mare decât salariul celui care lucrează. Nu cred că este o normalitate acest lucru. Sunt lucruri care trebuiesc clarificate", a precizat Ţuţuianu, citat de Mediafax.

Demnitarul a arătat că primele 100 de pensii din Ministerul Apărării Naţionale se situează între 15.000 lei şi 35.000 lei.

"Cele mai mari pensii sunt ale magistraţilor militari, 35.000 de lei este pensia unui magistrat militar. Vom face corecţiile necesare la aceste situaţii care nu sunt normale", a punctat Ţuţuianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne