Ziua 181. "Mă doare sufletul când văd că ţara asta a încăput pe mâna unor derbedei, proşti, răi şi agresivi"

Cât timp ţara se află pe mâna unor infractori cu "acte în regulă", noi nu avem cum să abandonăm lupta, chiar dacă suntem în stradă de o jumătate de an, au transmis protestatarii #rezist, reveniţi pentru a 181-a zi consecutiv, "la datorie", în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Aflată în zodia PSD-ALDE, România pare să fi ajuns mai rău decât în anii '50, când chelnerii, coafezele şi cismarii conduceau ţara, au acuzat protestatarii, care sunt din nou în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a ţine aprinsă flacăra "Rezistenţei".

"Cât timp ţara se află pe mâna unor infractori cu "acte în regulă", noi nu avem cum să abandonăm lupta, chiar dacă suntem în stradă de o jumătate de an. Am obosit şi fizic şi psihic, dar mi se pare în acest moment cea mai importantă datorie pe care o avem faţă de noi înşine, faţă de ţară şi faţă de generaţiile viitoare. Îmi pare rău că suntem doar o mână de oameni care mai ieşim să protestăm, deşi primim multe încurajări, am prefera ca în locul acestora, oamenii să ni se alăture", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

Manifestanta a avertizat că, atunci când vede că democraţia şi aşa destul de şubredă începe să "scârţâie" din ce în ce mai tare, nu putem sta pe margine apatici şi să spunem asta este.

"Simţim cum libertăţile pe care ar trebui să le avem ca cetăţeni ai unei ţări membre a Uniunii Europene ni se îngrădesc pe zi ce trece, văd că dacă protestez împotriva corupţilor şi legilor pe care le vor schimbate în favoarea lor, suntem intimidaţi prin aplicarea de amenzi abuzive. Mă uit la nivelul actualului Parlament şi al actualului Guvern şi nu văd decât şmecheri de partid, cu studii îndoielnice care au fost puşi în funcţii cheie. Îmi pare rău să spun, dar mă doare sufletul când văd pe mâna căror derbedei, proşti, răi şi agresivi a încăput ţara asta. Parcă este mai mai rău decât în anii '50 când chelnerii, coafezele şi cismarii conduceau ţara. Pot sta în casă într-o situaţie ca asta? Eu una nu, pentru că am coloană vertebrală şi conştiinţa civică şi nu mai vreau să accept ca ţara mea să fie condusă de hoţi şi corupţi", a mai precizat protestatara.

La rândul său, un tânăr din Piaţa Victoriei a remarcat că protestul #rezist - "cel mai mare şi mai lung protest continuu, neîntrerupt" -ajunge la "6 luni de nopţi şi zile", iar în tot acest timp actuala putere "a ignorat manifestanţii, a ignorat cererile lor, a ignorat viitorul ţării şi a încercat pe toate căile posibile să facă un singur lucru: să scape penalii, să îi scape pe cei ce au furat şi fură România post decembristă".

"Asta este actuala putere, nu îi interesează România, nu îi interesează viitorul ei şi nu îi interesează soarta cetăţenilor. Promisiunile din campanie au fost dovedite ca fiind nişte minciuni sfruntate, nişte manipulări de fapt. Pensiile, salariile nu au fost deloc mărite aşa cum au promis, au minţit conştienţi că nu o să facă acest lucru. Dragnea a întors foaia şi a spus că salariul minim pentru 2018 nu mai este cel pe care îl avea în programul de guvernare, nici în cel al lui Grindeanu, nici în programul lui Tudose. Lovesc exact în electoratul lor, a oamenilor simplii care au crezut în manipulărilor lor şi au votat PSD. Este trist că tocmai pe spinarea lor au jucat şi acum le râd în faţă. Le dau încă o palmă, ca să zic aşa, cum au tot dat politicienii în cei 27 de ani de perindări, promisiuni, minciuni şi manipulări", a afirmat protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

În opinia lui, asta este politicianul actual, minte, manipulează conştient de ce face şi câştigă nişte alegeri. După ce au câştigat are liber la furat bugetul şi nu îl interesează decât să se facă cât mai repede scăpat de dosare şi să modifice legislaţia în acest sens.

"Este atât de simplu încât toţi politicienii au acces la acestă destrăbălare din banii noştri. Este cutremurător, politicienii integri sunt înlăturaţi rând pe rând, sau cedează ei în lupta cu aceste hidoşenii politice şi în partidele la putere avem infractori, penali, baroni, nonvalori, mincinoşi, oameni de nimic. Greu de acceptat că aici suntem şi că politica a ajuns să fie un spectacol de circ la scenă deschisă în timp ce în culise se fură banul public, se fură viitorul nostru, se fură viitorul copiilor noştri, se îngroapă viitorul României. Nu sunt deloc încrezător în actuala putere, nu voi fi niciodată în astfel de partide", a subliniat protestatarul.

Tânărul consideră că este impropriu să spui că PSD şi ALDE sunt partide politice, poţi să îi numeşti orice numai partide politice nu.

"Astfel de mişcări infracţionale au făcut de-a lungul timpului să fie pătată scena politică şi cetăţenii să îşi piardă încrederea în politicieni, astfel că acum doar cei manipulaţi şi uşor de minţit merg să voteze. Ceilalţi sunt scârbiţi şi au renunţat la încrederea în viitorul nostru. Au renunţat să creadă că există şi politicieni integri şi nu merg la vot. La alegeri au câştigat cu 18% din numărul eligibil de votanţi. Asta arată cât de mult au luptat astfel de partide să facă ca cetăţeanul să fie scârbit de clasa politică. Şi să rămână doar cei care pot fi minţiţi uşor, păcăliţi pentru a suta oară. Şi ăia 18% au mers şi au votat PSD", a conchis protestatarul.