Valeriu Zgonea: Nu-i impunem preşedintelui Băsescu un mandat pentru Consiliul European, îi recomandăm

Masă rotundă şi topul IMM 2012. În imagine, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
Masă rotundă şi topul IMM 2012. În imagine, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)

Parlamentul nu-i va "impune" preşedintelui Traian Băsescu un mandat pentru Consiliul European, ci îi va "recomanda" unul, a declarat luni seară Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Zgonea s-a întrebat totodată dacă preşedintele va ţine cont de acest punct de vedere, care va fi publicat în "Monitorul Oficial".

"Aceasta este obligaţia noastră, avem o lege cu privire la raporturile dintre Guvern şi Parlament, au fost câteva articole declarate neconstituţionale, dar este obligaţia noastră", a afirmat preşedintele Camerei.

Apoi, fiind întrebat cum va putea Parlamentul să-l determine pe preşedinte să respecte o rezoluţie pe această temă, Zgonea a răspuns:

"Eu cred că ar trebui să-l întrebaţi pe preşedintele României dacă domnia sa va putea să nu ia în considerare o hotărâre sau o rezoluţie a Parlamentului în plenul său reunit cu privire la un mandat pe care i-l recomandă domniei sale în momentul în care discutăm într-un Consiliu European extraordinar resursele financiare alocate României în perioada 2014-2020".

Punctul de vedere al Parlamentului va fi publicat în "Monitorul Oficial", astfel încât preşedintele Traian Băsescu îl va putea cunoaşte,
a mai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis luni seară convocarea şedinţei de plen reunit, marţi, de la ora 13.00, pentru că premierul Victor Ponta să ţină un discurs pe tema poziţiei României în privinţa bugetului UE 2014-2020, urmat de o dezbatere pe acest subiect.

Anterior, deputaţii vor dezbate în plen cazul Trăşculescu, de la ora 12.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne