Parlamentarii, convocaţi marţi pentru discursul lui Ponta

Parlamentul României
Parlamentul României (Epoch Times România)

Parlamentul se va reuni în plen marţi, la ora 13, cu ocazia discursului pe care îl va rosti premierul Victor Ponta. Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea şedinţei de marţi pentru a-i da ocazia lui Ponta să vorbească despre poziţia României referitoare la bugetul multianual al UE în perioada 2014-2020.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că, după prezentarea poziţiei Guvernului, vor avea loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European pe tema bugetului.

"Fac un apel la toţi senatorii şi deputaţii care sunt încă în exerciţiul mandatului să vină mâine la ora 12.00 la Camera Deputaţilor şi la ora 13.00 la plenul reunit pentru a-şi exercita dreptul de vot şi a participa la aceste două dezbateri extrem de importante. Doresc ca mâine toţi parlamentarii României să fie prezenţi, să avem cvorum şi să putem să luăm o decizie după punctul de vedere exprimat de prim-ministrul României pe această temă extrem de sensibilă şi delicată", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că toate parlamentele ţărilor din UE au procedat la fel în ceea ce priveşte mandatul reprezentantului pe care l-au trimis la CE.

El şi-a exprimat speranţa ca marţi Parlamentul va adopta o hotărâre sau o rezoluţie pe această temă, deoarece "fiecare reprezentant al României trebuie să aibă un mandat şi să se obişnuiască că va avea un mandat din partea Parlamentului".

Premierul Ponta a cerut ca preşedintele Băsescu, reprezentantul României la CE, să se folosească de dreptul de veto dacă bugetul alocat ţării noastre va fi micşorat faţă de ce s-a stabilit anterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne