Zgonea a discutat cu oficialii britanici despre eliminarea restricţiilor românilor pe piaţa muncii

În discuţia pe care a avut-o cu ministrul de stat pentru afaceri europene, David Lidington, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, aflat în vizită oficială la Londra, a ridicat problema ridicării restricţiilor pentru cetăţenii români care vor să muncească în Marea Britanie.

Zgonea a avut luni, împreună cu o delegaţie parlamentară, o serie de întâlniri cu preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow, ministrul de stat pentru afaceri europene şi NATO, David Lidington şi preşedintele Comisiei pentru standarde şi privilegii din Camera Comunelor, Kevin Barron.

În cadrul convorbirii oficiale pe care a purtat-o cu omologul său din Parlamentul britanic, John Bercow, preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat angajamentul ferm al autorităţilor române de a continua reformele pe care statul român le-a convenit cu partenerii europeni. „Respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei sunt priorităţi majore pentru România. Vom continua reformele începute în sistemul judiciar, vom intensifica lupta împotrivei corupţiei, precum şi îndeplinirea obiectivelor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare asa cum ne-am angajat în faţa partenerilor europeni”, a spus Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat de presă.

Valeriu Zgonea i-a adresat invitaţia preşedintelui Camerei Comunelor, John Bercow, de a efectua anul viitor o vizită oficială în România.

În discuţia pe care a avut-o cu ministrul de stat pentru afaceri europene, David Lidington, preşedintele Camerei Deputaţilor a ridicat problema ridicării restricţiilor pentru cetăţenii români care vor să muncească în Marea Britanie. „Îmi exprim speranţa că guvernul britanic îşi va revizui poziţia faţă de accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie. Încurajăm autorităţile britanice în efectuarea tuturor demersurilor necesare, astfel încât cetăţenii români să poată munci fără restricţii în Marea Britanie", a spus Zgonea.

Cu preşedintele Comisiei pentru standarde şi privilegii din Camera Comunelor, Kevin Barron, preşedintele Camerei Deputaţilor a adus în discuţie elaborarea unui Cod de conduită pentru deputaţii români. „Viitorul cod de conduită al parlamentarilor se inspiră din modelul anglo - saxon, dar ţine cont şi de regulile impuse de Parlamentul European. Documentul a fost elaborat în urma unui dialog intensiv pe care l-am purtat cu societatea civilă din România şi va fi adoptat începând cu anul 2013”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Aceasta a fost prima vizită a unei delegaţii parlamentare române la Londra condusă de un preşedinte al Camerei Deputaţilor, după 1993.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne