Ponta a cerut să se adreseze Parlamentului marţi. Care este motivul

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a solicitat conducerii Senatului să se adreseze marţi plenului celor două Camere ale Parlamentului, au informat surse parlamentare. Prim-ministrul doreşte să transmită un mesaj legat de poziţia României în cadrul discuţiilor la nivelul Consiliului European privind bugetul multianual al UE care va fi dezbătut în perioada 22-23 noiembrie. La Bruxelles, România va fi reprezentată de şeful statului, care are o poziţie, în această problemă, diferită de cea a partidului aflat la guvernare.

Luni seară, la o şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, se va stabili dacă parlamentarii vor fi convocaţi marţi pentru discursul lui Ponta. În cadrul şedinţei, ar urma să fie adoptată o poziţie a Parlamentului legată de mandatul participării la Consiliul European.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că problema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare, deşi preşedintele Băsescu a decis deja să meargă la Bruxelles şi nu a încredinţat mandatul lui Ponta.

"Eu cred că acest subiect major al poziţiei României la Consiliul European poate să facă conţinutul şi al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a face mâine o şedinţă a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta, vedem decizia", a afirmat Antonescu.