Arestarea lui Trăşculescu, discutată de deputaţi pe 20 noiembrie

Parlamentul României, votare, camerele reunite
Parlamentul României, votare, camerele reunite (Epoch Times România)

Deputaţii se vor reuni pe 20 noiembrie, la ora 12, pentru a discuta şi a decide dacă vor încuviinţa arestarea preventivă a lui Alin Trăşculescu, parlamentarul acuzat de fapte de corupţie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că s-a decis ca până sâmbătă la prânz Comisia juridică să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu acest caz.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu, acuzat de trafic de influenţă şi fals.

DNA a început, duminică, urmărirea penală în cazul deputatului PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, care a fost reţinut la Focşani, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea bani de la un om de afaceri. Trăşculescu nu a atins propriu-zis banii folosiţi la flagrant, care au ajuns la un complice al său, reţinut şi el, însă a încuviinţat ca suma să ajungă la el. Deputatul îi promisese unui om de afaceri din Focşani că îi va aranja să primească mai multe contracte cu bani de la stat. După flagrantul organizat de DNA Bucureşti, politicianul a fost reţinut pe loc şi a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei.