Viitorii deputaţi nu vor mai sta la hotel. Ce soluţie a găsit Zgonea

Parlamentul României
Parlamentul României (Epoch Times România)

Procedurile pentru realizarea unui nou caiet de sarcini pentru licitaţia de servicii hoteliere au fost blocate, aşa că viitorii deputaţi nu vor mai putea să se cazeze la hotel, pe perioada cât vor fi nevoiţi să stea în Capitală. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că parlamentarii vor primi o anumită sumă pentru a-şi putea plăti chiria în Bucureşti. Măsura a fost luată avându-se în vedere faptul că hotelurile sunt prea costisitoare.

Dacă deputaţii vor sta în gazdă, cheltuielile se vor reduce cu aproape 60%.

"O să propun ca o măsură importantă pentru reforma statului şi a Parlamerntului ca, de la 1 ianuarie, să facem o reducere a cheltuielilor parlamentare cu privire la cazare şi vom da câte o sumă fiecărui parlamentar să-şi găsească un loc în care să locuiască în Bucureşti, aşa cum fac toţi parlamentarii în toată Europa. Cheltuim foarte mult cu cazarea la hoteluri", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor le-a dat o veste bună celor care închiriază locuinţe în Bucureşti şi care vor putea negocia cu parlamentarii. Zgonea a precizat că este vorba despre peste 450 de proprietari de apartamente care vor putea să închirieze oficial şi să plătească taxe la stat.

Până în prezent, Parlamentul cheltuia, în medie, 1,3 milioane de lei pentru cazarea lunară a deputaţilor.