Un căţel scapă dintr-un accident de avion şi supravieţuieşte şase zile în deşert (video)

Gaspar a reuşit să supravieţuiască timp de şase zile singur în deşert după ce a căzut din cala unui avion.
Câinele Gaspar
Câinele Gaspar (captură video)

Aceasta este povestea incredibilă a lui Gaspar, un câine din rasa Teckel (sau Dachshund) - o rasă de câini originară din Germania - cu vârsta de doi ani, care a demonstrat un curaj extraordinar.

Animalul călătorea spre oraşul Iquique, în nordul statului Chile, împreună cu Ligia Gallardo, prietena proprietarei câinelui. Un zbor ca multe altele, în cuşcă, în cala avionului. Dar în timpul aterizării s-a întâmplat ceva neaşteptat: o lovitură puternică a cauzat probabil deschiderea accidentală a calei. Frica l-a împins pe micuţul Gaspar să scape din cuşca în care se afla şi să fugă spre deşertul Atacama, unde a rătăcit aproape o săptămână înainte de a fi găsit.

Janis Cavieres, proprietara câinelui, a încercat să-l găsească printr-o operaţiune de căutare organizată pe reţelele sociale. Gaspar a fost observat de mai multe ori în deşert, dar a fost întotdeauna dificil să fie recuperat la timp. Compania aeriană şi o unitate militară locală au cooperat în această operaţiune oferind vehicule şi personal. După şase zile lungi de cercetare, în cele din urmă Gaspar a fost găsit în viaţă.

"Era murdar, stresat şi subnutrit. A rătăcit timp de şase zile şi a pierdut mult în greutate", explică medicul veterinar care l-a examinat. La o săptămână după ce a fost găsit, starea sa de sănătate părea să se amelioreze: "Gaspar este încă în convalescenţă, dar starea lui de spirit se îmbunătăţeşte pe zi ce trece şi încet, încet începe să câştige în greutate şi are mai multă putere" - spune proprietara pe pagina de Facebook creată pentru a coordona cercetarea. Adresez mulţumiri tuturor oamenilor care ne scriu în fiecare zi. Sperăm ca acest lucru să fie un precedent şi nicio companie aeriană să nu mai maltrateze, să piardă sau să ne ucidă animalele".

Compania aeriană şi-a asumat răspunderea pentru distrugerea cuştii şi dispariţia ulterioară a lui Gaspar. Acum a deschis o anchetă pentru a vedea dacă deschiderea calei a avut loc din cauza unor probleme tehnice sau a erorilor umane.

Surse: God Updates,RTM