Cum a ajutat un câine orb şi surd o fetiţă de 3 ani (video)

O fetiţă în vârstă de 3 ani s-a pierdut în deşertul australian, alături de ea având doar un prieten credincios, Max, un câine parţial orb şi surd.
Câinele Max
Câinele Max (Twitter Queensland Police)

Potrivit Seven News, micuţa Aurora Kyle a dispărut însoţită de câinele ei, în noaptea de vineri, 20 aprilie, spre sâmbătă, în Australia, după ce s-a îndepărtat de casa bunicii sale.

Kyle se afla în oraşul Cherry Gully din regiunea Queensland, Australia, situat la aproximativ 811 km la nord de capitala ţării, Canberra, atunci când bunica sa, Leisa Bennett, şi-a dat seama că fetiţa şi câinele au dispărut. A lansat alarma imediat şi, împreună cu vecinii, au început căutările.

După 15 ore de căutări, au găsit fetiţa, iar împreună cu ea se afla Max, care a jucat un rol foarte important în localizarea acesteia.

Max
Max (Twitter Queensland Police)

Potrivit relatărilor bunicii pentru Seven News, „Câinele s-a ridicat în două labe şi eu m-am gândit imediat: ”Doamne, am găsit câinele. Câinele m-a condus direct la ea“.

Familia a relatat că micuţa Kyle era îmbrăcată doar cu un tricou, într-o noapte în care temperaturile scad foarte mult în aceste zone, dar câinele a reuşit să o încălzească pe fetiţa de 3 ani. „Nu mă voi mai îndoi niciodată de acest câine deoarece este un câine cu adevărat special“, a spus Jake Miller unchiul micuţei pentru aceeaşi publicaţie.

Mai multe informaţii: Loyal blue heeler stays with three-year-old lost in bush overnight, Queensland Police