Ultima surpriză: un grup de “câini robotizaţi" tractează un camion [video]

Roboţii care încearcă să înlocuiască omul, de data aceasta îşi unesc forţele şi mişcă un camion.
Roboţi SpotMini
Roboţi SpotMini (screenshot tramite video Youtube)

Firma de construcţie de roboţi Boston Dynamics a demonstrat într-un clip video lansat pe pagina sa YouTube, puterea coordonată a câinilor roboţi SpotMini, unde zece "câini" pot muta un camion într-o parcare.

În afară de faptul că urcă scările, ştie să se orienteze şi să deschidă uşile, câinele robot ştie cum să lucreze într-o echipă şi să completeze un test de forţă. SpotMini măsoară 84 de centimetri înălţime, cântăreşte 30 de kilograme şi operează cu baterii electrice.

Roboţii SpotMini au ieşit deja din liniile de producţie şi vor fi disponibili în curând pentru o varietate de aplicaţii, raportează Boston Dynamics.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință