Companiile americane au livrat un număr record de roboţi în 2018

Robot
Robot (Shutterstock)

Companiile americane au plasat în 2018 un număr record de roboţi în câteva industrii, potrivit unui raport recent. Utilizarea roboţilor în industriile alimentară şi a bunurilor de larg consum a crescut cu 60% în 2017.

Reuters a notat că un nou studiu realizat de Asociaţia pentru Promovarea Automatizării (Association for Advancing Automation) – un grup industrial din Ann Arbor, statul american Michigan – a dezvăluit că firmele şi companiile americane au instalat un număr record de roboţi în 2018. Transporturile automatizate au ajuns la aproximativ 28.478 în 2018, o creştere de aproximativ 16% comparativ cu anul precedent.

Industriile alimentară şi a bunurilor de larg consum au înregistrat o creştere de 60% în privinţa utilizării roboţilor în transporturile automatizate. Fabricile de semiconductori şi electronice au înregistrat o creştere de peste 50%, în timp ce la centralele de producţie a metalelor a fost de 13%.

Bob Doyle, vicepreşedinte al Asociaţiei, a afirmat că automatizarea începe să pătrundă şi pe alte pieţe în afară de piaţă producţiei auto, care a fost anterior principala piaţă pentru extinderea automatizării.