Coreea de Sud va avea 85 de roboţi la Jocurile Olimpice de Iarnă. Unul va purta torţa

Robotul R2 D2 împreună cu partenerul său inseparabil C3PO
Robotul R2 D2 împreună cu partenerul său inseparabil C3PO (captură web)

Coreea de Sud va folosi 85 de roboţi foarte diferiţi în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în 2018, a susţinut miercuri agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap.

Unul dintre cele 11 tipuri de roboţi ce va fi folosit este un umanoid creat de Institutul Avansat de Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea. Robotul are abilitatea de a păşi şi va purta torţa Olimpică în Coreea de Sud în 11 decembrie.

În timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, câţiva “pictori” roboţi vor desena picturi murale pe ziduri în unele locuri unde vor avea loc competiţiile şi vor fi folosiţi şi roboţi pentru livrare şi “pescuit” .

Roboţii vorbitori vor oferi informaţii privind programele, transporturile şi agrement în limbile coreeană, chineză, japoneză şi engleză.

Guvernul sud-coreean nu este singurul care speră să aducă noi roboţi la Jocurile Olimpice.

La începutul anului, LG a dezvăluit doi noi roboţi ce vor fi testaţi la aeroportul Internaţional Incheon din Seul înaintea Jocurilor. Unul este un robot pentru curăţenie, iar celălalt este un robot ghid pentru aeroport, care se va plimba prin aeroport şi va oferi pasagerilor informaţii în limbile coreeană, engleză, japoneză şi chineză.

Până la Tokyo 2020, Fujitsu speră să îşi prezinte sistemul de senzori 3D şi de inteligenţă artificială ce pot fi folosiţi pentru a ajuta la notarea sportivilor la probele de gimnastică.

Până la Jocurile Olimpice de Vară din 2020, Japonia speră să aibă un întreg “sat al roboţilor” pregătit să asiste şi să ajute oamenii.