Tuberculoză în direct la B1

Colacii de sârmă ghimpată ai crimelor comunismului ţin poporul român legat
Colacii de sârmă ghimpată ai crimelor comunismului ţin poporul român legat (NOEL CELIS / AFP / Getty Images)

Pe fondul deschiderii dosarului mineriadei, marţi seara la B1, am avut neplăcerea să-i văd în emisiune pe Miron Cosma şi pe Corneliu Vadim Tudor. Alt invitat, generalul Dan Voinea. Simultan, Realitatea l-a găzduit pe Marian Munteanu.

Luceafărul Huilei, care acum 25 de ani se plimba băţos prin Bucureşti cu hoardele sale de mineri, a arătat (fără să vrea) cum de-a fost totul posibil.

Vai de poporul care nu-şi pedepseşte criminalii! Aceştia ajung întotdeauna să umble mândri pe străzi şi să distrugă, cu tupeu, nu numai ordinea şi moralitatea momentului, ci chiar generaţii întregi.

Situaţia "din teren" a acestui dosar muşamalizat de toate guvernele perindate la conducerea României e jalnică.

Pe vremuri Cosma şi ortacii lui împărţeau “libertate” cu bâta prin Bucureşti, “sprijineau cuceririle poporului” după cum spunea Ion Iliescu de la balconul CC-ului, şi în general, vegheau cu mânie proletară la instaurarea Famigliei, a nopţii care domneşte în România şi acum.

Acum e "linişte". Petre Roman, cel care a girat nebunia, se plimbă, la fel de gol pe dinăuntru, arborând acelaşi zâmbet şăgalnic, prin Parlament. Ion Iliescu scrie cărţi, dă serate şi interviuri. Răzvan Teodorescu - cel care instiga la violenţe, este un acceptat om de cultură, deşi, moral, este unul dintre călăii României post-decembriste. Gelu Voican Voiculescu, geologul ajuns în Guvern cu ajutorul unui vânt esoteric-putregăit dinspre Est, omul care avea cele mai strânse legături cu minerii din Valea Jiului şi securiştii infiltraţi printre ei după greva din '77, se ţine retras, aşa cum stă bine celor din umbră.

De partea cealaltă Marian Munteanu s-a împăcat cu soarta. Cei ucişi cu bâtele în iunie 1990 au putrezit, memoria lor abia se mai ţine într-o aţă - asemenea conştiinţei noastre, a celor care n-am ştiut să cerem socoteală criminalilor.

Miron Cosma face şi el binişor, după cum se vede. Gălăgios, dacă nu de-a dreptul mahalagiu, a reuşit să transforme “dezbaterea” de la B1 într-un discurs personal. Pare să creadă că cel care ţipă mai tare deţine adevărul. Este la fel de plin de mânie proletară.

La început stupefiat, mai apoi enervat l-am privit pe Cosma trâmbiţând cu o voce tunătoare minciuni ordinare – omuleţul reuşind chiar să susţină în faţa audienţei B1 că în iunie 1990 nici un miner nu a bătut pe nimeni.

Mă ofer să depun mărturie – am văzut eu cu ochii mei bătaia pe care a luat-o un tânăr, poate între 25-30 de ani, de la o basculantă de mineri care fuseseră chemaţi pentru a-i “corecta” vederile “fascistului” - de fapt un tânăr care, trecând pe lângă un grup de suporteri ai minerilor, şi-a permis să spună că minerii ar trebui să plece la ei acasă. A fost suficient pentru a fi linşat cu bâte.

Vai de poporul care nu-şi pedepseşte criminalii! Aceştia ajung întotdeauna să umble mândri pe străzi şi distrugă, cu tupeu, nu numai ordinea şi moralitatea momentului, ci chiar generaţii întregi.

Aş trage o paralelă între Cosma şi bacilul Koch. În puşcăriile Rusiei (întâmplător sau nu) s-a creat cu ceva timp în urmă o nouă tulpină de TBC, mai virulentă decât oricare alta în istorie. Deţinuţii găsiţi cu TBC, cât stau în puşcărie, primesc medicamente, însă odată ieşiţi afară întrerup tratamentul, pe care nu şi-l mai permit. Bacilul Koch, responsabil de TBC, ajunge astfel să primească în timp doze mici de otravă, care nu-l omoară ci îl ajută să devină mai puternic (vorba filozofului). Noua tulpină rezistă acum cu mândrie oricăror medicamente de ultimă generaţie.

Aşa şi otrava românească, reprezentată (nu numai) de Miron Cosma. Netratată la timp, scărpinată după urechi şi folosită, dospită, cultivată, de putreda clasă politică a României post-decembriste, ajunge acum să dea lecţii de moralitate şi să mintă impertinent cu voce tunătoare prin emisiuni. E normal! Nu-i este frică de Dumnezeu (pe care îl folosesc doar pentru a primi atenţia publicului) şi n-a cunoscut nici pedeapsa oamenilor. Ne umilesc. Pentru că pot.

La polul opus, Marian Munteanu, pe Realitatea. Blajin, împăciuitor, decent, ţinta maşinii de generat zvonuri, creată de KGB, moştenită de Securitate şi pasată mai departe către cloaca mizeră care funcţionează (şi chiar domină) încă în spaţiul public românesc.

Într-un stat decent Cosma ar pleca de la B1 direct la mititica, orice parchet normal la cap sesizând că bandele patronate de el împreună cu Ion Iliescu au subminat Statul Român. Nu-ţi trebuie multă glagorie să înţelegi că simplul fapt că acest individ umblă liber este un afront mare şi lat pentru noi toţi ca popor.

Marea mea îngrijorare este că dekaghebizarea României, de care tot vorbeşte Cosmin Guşă la Realitatea, nu se va dovedi decât o altă făcătură. Nu poţi dekaghebiza România condusă de agenţi KGB. Istoria tocmai ne-a învăţat că nu poţi decomuniza România condusă de comunistul Ion Iliescu.

Cred că o asemenea încercare nici n-ar trebui făcută până nu există premizele necesare. Altfel, nu se va reuşi decât administrarea unui tratament incomplet acestui bacil - satanismul comunist sau post-comunist - mult mai letal decât cel de TBC - care a omorât nu numai trupuri, ci multe conştiinţe şi suflete şi a ruinat viitorul copiilor noştri, plecaţi aiurea prin lume după o viaţă decentă.

O întrebare pentru gazda talk-shoului. Evident, sunteţi liberi să invitaţi la talk show-uri şi maimuţe, dacă le puteţi ţine în frâu. Dar ce naiba căuta Vadim Tudor acolo?

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.