Hollywood-ul mutat la Paris. Incidentele din Paris încep să arate a înscenare

POZA 1
POZA 1 (captură)

Incidentele din Paris produc zilele acestea o întreagă isterie în presă. Este de înţeles – inima bună a fiecăruia dintre noi este şocată, pe bună dreptate, de crimele efectuate aparent cu sânge rece.

Cu toate acestea, din nefericire, în istoria recentă, prea multe asemenea incidente sunt regizate şi mai apoi folosite de cei din umbră, pentru a-şi implementa agendele - care sunt, de cele mai multe ori, sinistre. Aşa a fost cazul cu Revoluţia din Decembrie, incidentele din 9/11, aşa-zisul masacru din Boston. Trăim timpuri grele în care înscenările fondează state, pornesc războaie, făcându-ne viaţa chiar mai mizeră.

După cum scriam imediat după ce incidentele au ajuns în presă, filmul în care cei doi bărbaţi mascaţi “împuşcă” un poliţist în picior, de la distanţă, şi apoi încă o dată în cap de la 1,5 metri, este suspect.

Noi analize arată chiar mai multe probleme. Voi folosi aici filmul de pe Live Leaks, găsibil (sper) la http://www.liveleak.com/view?i=bc6_1420632668.

Sânge lipsă

Nu numai completa lipsă a sângelui pe caldarâm, dar mai ales faptul că faţa presupusei victime, care ar fi fost împuşcată de la mică distanţă în cap - rămânea intactă. AKM-ul este o armă redutabilă, un asemenea impact i-ar fi făcut faţa zob, probabil, o bună parte din creier ar fi trebuit să fie întins pe caldarâm.

Dungi ciudate pe pavaj, care apar în timpul acţiunii

Jurnalistul veteran Jim Stone din SUA atrage atenţia asupra unei dungi care apare sub maşina celor doi “terorişti”, (POZA 1 din slide-ul acestui articol) o dungă longitudinală paralelă cu axul străzii – un marcaj pe asfalt – clar vizibil între roţile din faţă. Nu se ştie ce scop ar avea un asemenea marcaj, bizar este că după numai 27 de secunde, pe acelaşi film, apare încă o dungă - transversală (POZA 2 în slide), perpendicular pe axul străzii. 27 de secunde mai devreme aceasta nu era. Cine se apuca de tras linii pe caldarâm într-o asemenea circumstanţă (cei doi erau ocupaţi cu alergatul către poliţist)? Şi de ce ar face-o?

Asemenea dungi se folosesc atunci când se toarnă filme, sau când se montează spectacole, pentru a specifica precis locurile actorilor sau dansatorilor în scenă.

Amănuntul sugerează că s-ar fi tras mai multe duble, şi din cauza unghiului de la care e filmată scena, de la fereastră (foarte mic), ar fi fost necesară încă o dungă pentru a marca în mod clar unde trebuie să oprească.

Asupra poliţistului se trage cu ceva ciudat. Gloanţe oarbe?

Asupra celui căzut la pământ se trage cu ceva, particule albe care se ciocnesc mai apoi de caldarâm. S-a spus că acestea ar fi bucăţi de craniu, ceea ce este neplauzibil, căci ar trebui să se vadă şi sânge.

Explicaţia este că în cazul gloanţelor oarbe capătul cartuşului are un dop de plastic sau carton. Bucăţi din ele ies de obicei pe ţeavă când se trage - cei care folosesc aşa ceva ştiu asta foarte bine. Folosirea gloanţelor oarbe ar explica şi lispa reculului, putându-se observa uşor că AKM-ul ţinut în mână nu are deloc recul.

Cam puţine ambulanţe

Se spune că ar fi murit 10 oameni. Dar numai două ambulanţe au sosit de urgenţă, deşi ar fi fost nevoie de una per persoană.

Cum au ajuns pe acoperiş cei care au filmat scena?

Scena filmată de pe acoperiş, transmisă de France24 a durat sub un minut, cu toate acestea cumva, cineva s-a putut căţăra sus tocmai la timp pentru a prinde totul. În mod normal, chiar dacă cineva ar fi fost acolo la fumat să zicem, îţi ia câteva secunde pentru a focusa şi localiza acţiunea. Însă în acest caz, filmul începe cu acţiune imediat, ca şi cum operatorii camerei ar fi ştiut de la început unde este acţiunea.

Diverse

Modul de plimbare ca la paradă al celor doi bărbaţi înarmaţi în timp ce se întorceau la maşină este la fel de suspect.

Tot Jim Stone atrage atenţia asupra accentului prea american al celui care se îndreaptă spre victima căzută, îi strigă “cops are bullshit”, un asemenea accent ar fi greu de întâlnit la magrebieni francezi sau arabi radicali islamici.

O altă ciudăţenie este că presupuşii făptaşi au fost omorîţi. Convenabil, ca Ceauşescu, unul dintre fraţii Ţarnaev şi mulţi mulţi alţii.

Ceva concluzii

Nu este, în acest moment, evident că incidentele din Paris SUNT înscenate. Dar întrebări legitime au început să apară. Credem că se vor înmulţi.

În special hype-ul din presă, care apelează prea mult la emoţii şi prea puţin la raţiune, este întotdeauna, fără excepţie, dăunător.

În cazul în care ar fi o înscenare, nu este clar cine a organizat incidentele şi nici de ce. Însă situaţia în Golf este extrem de tensionată, există mai multe crize economice majore care bat la uşă, iar pe fondul acestor incidente, guvernele au început deja să ceară introducerea de legi care restrâng libertăţile şi încalcă dreptul la intimitate. La urma urmei, pe fondul înscenărilor din 9/11 SUA a fost transformată într-un stat poliţienesc.