SRI o ia langa. Film de Restauraţie cu Iulian Vlad, USLA pe post de eroi ai Revoluţiei

Cadavre ale victimelor Revoluţiei din decembrie 1989
Cadavre ale victimelor Revoluţiei din decembrie 1989 (AFP/Getty Images)

Nu prea reuşeşti să mai înţelegi ce ascund între urechi cei care se află la jugulara ţărişoarei noastre. SRI-ul în special dă semne de oboseală letală, fiind târât în ultimile luni în scandaluri peste scandaluri.

Deunăzi, Maior acuza activiştii de mediu anti fracking că ar fi plătiţi de Kremlin. Afirmaţia, fără probe, lansată aşa, ca la o cafea, a fost preluată repejor de establishment ajungând în cele din urmă în New York Times. Apoi a urmat scandalul veşnicelor legi Big Brother, care au generat şi demisia capului SRI, după ieşiri bizare împotriva Curţii Constituţionale, care ilustrau ne-imaginabilul – Maior nu înţelegea la ce naiba mai foloseşte statul de drept, dacă nu-i dă puteri discreţionare. A se observa, am folosit cuvântul cap, director ar fi fost dacă n-ar fi intrat în cumetrii politice.

Azi, Flux24 şi Andrei Bădin publică o ştire despre un filmuleţ propagandistic postat de SRI, care te pune rău pe gânduri. Pelicula este intitulată poetic “Tradiţia Binelui” şi vorbeşte despre activitatea celor 40 (patruzeci, vă rog să faceţi socoteala!!!) “de ani de anti terorism”.

Anastasia cea cu epoleţi grăieşte foarte duios: “în urmă cu aproape 50 de ani omenirea învăţa spirala violenţei şi înţelesul aplicat al noţiunii de teroare”. Ţi-ai ţine răsuflarea niţel, dar SRI NU se referă la teroarea absolută din temniţele comuniste, unde au fost măcelărite valorile României, ci îi dă cu sperietoarea terorismului jihadist: că Munchen, că Hezbollah, palestinieni, etc.

Aţi ghicit - pe film nu se şopteşte o vorbuliţă despre afacerile cu arme ale României cu Gaddafi, Assad şi alţi preteni criminali ai lui Neculae, nici despre faptul că agenţii Securităţii, acei "profesionişti ai binelui" erau folosiţi pentru a lichida intelectuali români din Occident, amărâţi care îşi puneau viaţa şi familia în primejdie pentru a vorbi despre regimul Idiotului. Aş!

Ceva mai şocant pentru mine a fost minutul 5:00 când bărbaţii cu pieptul oţelit care veghează asupra siguranţei mele devin hardcore – interviuri cu foşti corifei ai Securităţii, acum pensionaţi, care, chipurile, pe vremea respectivă ţineau piept terorismului internaţional.

Printre ei străluceşte la loc de frunte criminalul Iulian Vlad, care apare cu grad cu tot pe burtieră (nu cumva ilegal? din câte ştiu a fost condamnat la 25 de ani pentru admirabilele fapte de arme comise ca măcelar şef al regimului Ceauşescu).

Vlad, scos din închisoare după '89 de omologii dumisale comunişti de la Beijing – da, se poate aşa ceva, suntem în România - îndrăzneşte să afirme că USLA ar fi fost eroi la Revoluţie. Nu pomeneşte nimic despre Braşov 1987 (ar fi interesant de studiat metoda – chinezească? - cu care Vlad înţelegea să împletească tortura fizică cu cea psihică, pentru a stoarce confesiuni de la braşovenii ieşiţi în stradă de foame), nici de cazul Gheorghe Ursu, omorât în bătaie – unde Vlad a fost implicat direct, însemnările sale găsindu-se pe unele file de la CNSAS privind cazul.

Una dintre afirmaţiile bulversante este că “în decembrie 1989 sângele vărsat de eroii USLA îndoliază întreg anti-terorismul românesc. 8 profesionişti ai binelui şi-au pierdut viaţa în timpul violenţelor care au marcat sfârşitul erei comuniste”.

Revoltător, pentru generaţia mea care ştie prea bine ce bătaie puteai să iei dacă înjurai regimul la vreo coadă la salam.

Vehiculând cifra de 40 de ani de activitate, oarecum stupefiant este că SRI îşi asumă (în clar, mai nou) descendenţa şi rădăcinile din Direcţia Securităţii Statului, pe linie de USLA, etc.

Adevărul grăieşte din gura păcătosului. Aceşti “profesionişti ai binelui” – dar în niciun caz ai logicii din câte văd - par să se bazeze pe raţionamentul conform căruia dacă incidentele din Decembrie ar fi instigate de Rusia, trupele USLA care băteau şi omorau români nevinovaţi pe 21 decembrie - mulţi tineri, aproape copii - ar fi fost o grupare de patrioţi cu idealuri înalte, nu o şleahtă de criminali fără conştiinţă care trăgeau în civili, fraţii lor, de pe urma cărora trăiau de fapt.

Ei bine logica asta nu merge şi în plus este atât de obscen răuvoitoare, încât mă văd nevoit să o demontez. Cei care au tras atunci nu erau altceva decât nişte călăi sau criminali de elită – dresaţi să nu mai aibă conştiinţă şi să acţioneze la comanda lui Ceauşescu via sfărâmătorul oaselor de eroi români - Iulian Vlad - pentru a menţine un regim criminal, ilegitim, impus de Kremlin cu ajutorul tancurilor Rusiei şi trădării noastre.

Mai punctez (cu o plăcere pe care nu mi-o pot reprima, recunosc) faptul că, atunci când afirmi că ascendenţa ta este Direcţia Securităţii Statului, împreună cu metodele, sculele, măcelarii, clădirile, concepţiile, arhivele etc., îţi asumi implicit şi moştenirea păcatelor comise împotriva neamului acestuia batjocorit la nesfârşit. Păcate pe care regimul Iliescu s-a ferit ca dracu' de tămâie să le enunţe, măcar.

Cât despre patriotismul unor criminali fără conştiinţă – deci fără caracter - nu are cum să facă mai mult decât o ceapă degerată. Nu există oşteni adevăraţi la curtea regilor mişei, sună un proverb chinez - lucru ce s-a văzut cu vârf şi îndesat în 1989.

Există, în continuare, două posibilităţi.

1. Ori filmul a fost postat de o mână răuvoitoare (să zicem ataşată Estului apropiat, sau prostiei monumentale, etc) care urmăreşte să discrediteze complet SRI-ul şi să-l decapiteze. Caz în care ar trebui să urmeze audieri, declaraţii de distanţare, o conferinţă de presă şi multe-multe demisii în urma publicării acestui film, pentru a convinge că SRI nu a re-devenit o adunătură de secreţi care lucrează pentru mari patroni din umbră (China, aş puncta eu direct, ca să nu se creadă că vorbim de SUA).

2. Ori conducerea SRI îşi asumă filmul cu tot ce decurge din el. Cei care seamănă vânt culeg întotdeauna furtuni. Sau uragane, dacă se încăpăţânează în crime. Cei drept, probabil că nu mulţi din SRI mai cred într-o asemenea cauzalitate, preferând realitatea limitantă a tehnicii din dotare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.