Tăriceanu, lăsat pe dinafară la festivităţile de 1 Decembrie: Iohannis e un factor de învrăjbire!

De când Iohannis a devenit şef de stat involuăm grav în proiecţia imaginii noastre ca ţară şi popor, a susţinut Tăriceanu, indignat că şeful statului nu a invitat anumiţi politicieni - şi anume, pe cei cu dosare penale, printre care şi el - la festivităţile de 1 Decembrie.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Aflat printre personalităţile politice care n-au fost invitate de şeful statului la festivităţile de 1 Decembrie, pe motiv că are dosar penal, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Iohannis "pare să fie un factor de dezbinare" şi învrăjbire prin faptul că a chemat la paradă anumiţi politicieni.

"Ziua de 1 Decembrie este o zi încărcată de simboluri şi valori naţionale. Este ziua în care noi celebrăm împlinirea idealului naţional de secole — Unirea tuturor românilor în aceeaşi ţară şi sub acelaşi drapel. Acest ideal a fost împlinit după lungi sacrificii — războiul de la 1877 şi Primul Război Mondial. Semnificaţia acestei zile — ziua unităţii românilor. Preşedintele ar trebui să sublinieze acest moment şi acest simbol şi, din păcate, în loc să fie factorul de coeziune, de unitate a unei Românii care este măcinată de o bună bucată de vreme în dispute politice, pare să fie mai degrabă prin gestul sau, prin atitudinea sa, prin deciziile pe care le ia un factor de dezbinare, de promovare a resentimentelor şi a învrăjbirii. Lucrul acesta nu îl pot accepta (...) pentru că în felul acesta preşedintele ne dovedeşte două lucruri: nici nu înţelege care este semnificaţia Zilei naţionale şi nici nu înţelege care este rolul său politic şi constituţional de preşedinte", a declarat duminică Tăriceanu, preluat de Agerpres, la România TV.

Liderul ALDE a mai opinat că, pentru români, care vor "o Românie unită", "e un semnal foarte prost această atitudine" şi a opiniat că străinii, la rândul lor, "sunt consternaţi."

"În loc să evoluăm de când a venit preşedintele Iohannis involuăm şi involuăm grav, involuăm pe ceea ce este proiecţia imaginii noastre ca ţară şi ca popor. Eu cred că românii vor să vadă o Românie unită, capabilă să îşi unească energiile, forţele, să progreseze şi nu o ţară divizată, nu acţiuni care sunt legate de simbolurile naţionale care sunt politizate la maximum", a adăugat Tăriceanu.

Declaraţiile liderului ALDE vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi că şeful statului nu a invitat persoane cu probleme penale la parada de 1 Decembrie.

„Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul, bineînţeles, că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate”, a declarat Dobrovolschi.

În consecinţă, de la festivităţi vor lipsi, pe lângă Liviu Dragnea, atât Victor Ponta cât şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne