„E o greşeală uriaşă!” - Dragnea, despre decizia lui Iohannis de a nu-l invita la festivităţile de 1 Decembrie

Aflat printre politicienii care nu au fost invitaţi de preşedinte la evenimentele prin care se va celebra Ziua Naţională pe motiv de dosare penale, Dragnea afirmă că decizia preşedintelui de a-i da de-o parte pe cei cu probleme în justiţie este o greşeală uriaşă.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a făcut o greşeală uriaşă prin refuzul de a invita la festivităţile organizate de 1 Decembrie persoane cu probleme penale, a declarat vineri Liviu Dragnea, politician condamnat la închisoare cu suspendare de instanţa de fond pentru fraudarea referendumului din 2012 şi trimis în judecată într-un al doilea dosar. În opinia lui Dragnea, prin decizia luată, Iohannis a „confundat politica cu naţiunea”, a declarat liderul PSD la Realitatea TV.

„Sper ca după aceste alegeri toată lumea să înţeleagă, preşedintele Iohannis, toate partidele, toţi liderii de partide, că un război politic permanent nu ajută naţiunea română. Nu ajută. Eu nu ştiu, de exemplu, cine l-a sfătuit să facă această greşeală uriaşă cu interdicţia de a participa la Ziua Naţională, pentru că aici, în cazul ăsta, a confundat politica cu naţiunea. 1 Decembrie nu este nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloş, nici a PNL, nici a USR, este sărbătoarea conştiinţei naţionale şi oricine, orice român, are dreptul şi trebuie să se bucure de Ziua Naţională şi nu se pot pune restricţii. Cine l-a sfătuit să facă această mişcare a greşit”, a declarat Dragnea.

Declaraţiile liderului PSD vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi că şeful statului nu a invitat persoane cu probleme penale la parada de 1 Decembrie.

„Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate”, a declarat Dobrovolschi.

În consecinţă, de la festivităţi vor lipsi, pe lângă Liviu Dragnea, atât Victor Ponta cât şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.