Firea: Chiar dacă ştim cine va fi premierul PSD, nu vă spunem. Să îi apară vreo cinci dosare?

Propunerea PSD pentru funcţia de premier va fi un om care să ţină cu românii, un om care să nu aibă telecomandă în afara ţării şi care nu fi fost finanţat de fundaţii neprincipiale din afara ţării, susţine primăriţa Gabriela Firea.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Deşi Călin Popescu-Tăriceanu a fost unul dintre cei mai buni premieri ai României, în cazul în care coaliţia PSD-ALDE va ajunge la guvernare în urma alegerilor parlamentare, primul ministru va fi un social-democrat, a declarat duminică seară, la România Tv, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea.

"Afirmaţia noastră este foarte clară şi indubitabilă: în cazul în care românii ne vor acorda votul şi încrederea, împreună cu ALDE vom dori să avem o coaliţie majoritară în Parlament, iar premierul va fi membru PSD, ca o garanţie a respectării la virgulă a tot ceea ce am propus noi în programul de guvernare.

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a fost, alături de premierii PSD, unul dintre cei mai buni premieri ai României din '90 până acum, şi faptul că afirmă despre domnia sa că se simte pregătit profesional este un lucru corect, dar ar trebui să fie propus şi de coaliţia majoritară. Până acum, decizia este foarte clară: un reprezentant al PSD să fie propunerea cu care, în eventualitatea în care vom câştiga alegerile, prin votul românilor, să mergem la Palatul Cotroceni", a afirmat Firea, citată de Agerpres.

Întrebată dacă ştie cine va fi persoana propusă de PSD să ocupe funcţia de premier după alegeri, primăriţa Capitalei a replicat: "Chiar dacă ştim, nu vă spunem. Să îi apară vreo cinci dosare?"

În opinia vicepreşedintei PSD, dacă partidul pe care îl reprezintă ar anunţa un posibil candidat, atunci dezbaterea asupra soluţiilor s-ar transforma într-o discuţie despre oameni.

"Propunerea PSD va fi un om care să ţină cu românii, un om căruia să îi pese de acest popor, un om care să nu aibă telecomandă în afara ţării, un om care să nu fi fost plătit, sponsorizat, finanţat de fundaţii neprincipiale din afara ţării, un bun român, un profesionist, un om de echipă, un om care nu trădează, un om care se gândeşte de două ori înainte să ia o decizie - tocmai pentru a fi bună - un om care se consultă şi un om care să aplice programul nostru de guvernare", a precizat Firea.

Declaraţiile primăriţei Capitalei vin în contextul în care ALDE l-a desemnat pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidatul partidului pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne