Ghinea: Dacă oamenii nu se mobilizează, o să avem un guvern de penali PSD + ALDE

USR va fi surpriza acestor alegeri, a opinat Cristian Ghinea, în viziunea căruia românii trebuie să se mobilizeze la vot dacă nu vor să aibă parte de un guvern de penali PSD-ALDE, formaţiunea lui Tăriceanu fiind un "tomberon folosit de PNL pentru a strânge penalii lor."
Cristiaqn Ghinea(USR)
Cristiaqn Ghinea(USR) (Florin Chirila\Epoch Times)

Dacă românii nu se mobilizează să iasă la vot vom avea ''un guvern de penali PSD ALDE'', a avertizat, miercuri, fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea - actualmente candidat USR la Parlament - într-un interviu acordat publicaţiei Gândul.

Ghinea a mai susţinut că, deşi încă nu este destul de cunoscut în unele judeţe, USR va fi surpriza acestor alegeri, şi a reamintit că un sondaj recent comandat de formaţiunea sa la Kantar-TNS arată că formaţiunea ar obţine 19% dintre voturi la alegerile din decembrie, cu 1% peste PNL. Vestea proastă este însă că PSD are 40%... a reamintit Ghinea.

''Vestea proastă este că PSD-ul are 40%, Doamne fereşte, dacă rămâne această prezenţă la vot, dacă oamenii nu se mobilizează, o să avem un guvern de penali PSD ALDE, pentru că asta se prefigurează. (...) ALDE în sine este un partid creat pentru a strânge penalii de la PNL. ALDE în sine este un tomberon folosit de PNL pentru a strânge penalii lor. Deci avem o coaliţie a penalilor", a precizat tehnocratul.

Ghinea a mai susţinut, în interviul pentru Gândul, că PNL încearcă să confişte imaginea lui Cioloş:

''Ce face PNL este o încercare de a confisca imaginea lui Cioloş. Bun, o confişti, o confişti, dar măcar respectă imaginea omului. (...) Eu, personal, când am văzut prima dată afişul am zis "uite ce mizerie face PSD-ul", a declarat Ghinea la Gândul, în contextul în care liberalii au împânzit la un moment dat Bucureştiul de afişe cu sigla PNL, alături de fotografia premierului şi mesaje precum "Platforma România 100", "Pentru o guvernare cinstită şi competentă", respectiv "Dacian Cioloş-Prim-ministru".

Cât despre faptul că şi USR îl susţine, de asemenea, pe Cioloş, Ghinea a reamintit că formaţiunea pe listele căreia candidează la Parlament şi-a declarat sprijinul faţă de premier încă din vară, cu mult înainte ca liberalii să se "înamoreze" de premier.

"Astă vară, când aveam impresia că dacă deschidem televizorul auzim numai cât de idioţi şi de trădători de ţară sunt tehnocraţii, primii care au ieşit să spună "voi faceţi o treabă bună" au fost cei de la USR, prin Nicuşor Dan, prin Clotilde Armand. Apoi s-au trezit şi cei de la PNL că s-au înamorat de Cioloş", a declarat Ghinea.