Tăriceanu se declară îngrijorat de o posibilă fraudare a alegerilor

Arestarea preşedintei AEP l-a determinat pe Tăriceanu să iasă cu acuzaţii vizând o posibilă fraudare a alegerilor parlamentare.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Invitat duminică la România TV, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat îngrijorat în ceea ce priveşte posibilitatea fraudării alegerilor parlamentare, relatează Agerpres.

"În momentul în care am văzut ceea ce ştim cu toţii, şi anume arestarea preşedintelui AEP, nu vă spun că am început să fiu îngrijorat, şi nu numai eu. Am vorbit şi cu alţi colegi din zona politică şi din alte partide şi toţi împărtăşim aceeaşi îngrijorare", a declarat Tăriceanu, întrebat dacă îi este teamă de o eventuală fraudare a alegerilor.

Cunoscut pentru poziţiile sale anti-justiţie, Tăriceanu a mai opinat că este nefiresc faptul că sunt dosare care zac în sertarele procurorilor şi sunt scoase în campania electorală.

Declaraţiile lui Tăriceanu au fost făcute în contextul în care fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost arestată preventiv în dosarul în care este acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a doua infracţiuni de spălare de bani.

Cât despre "colegii din alte partide", merită menţionat că tot duminică, liderul PSD, partid aliat ALDE, s-a lansat - de asemenea la România TV - într-o serie de declaraţii similare, susţinând că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL şi USR. Totodată Dragnea "a avertizat" instituţiile statului şi autorităţile cu rol în alegeri să nu se lase "păcălite" că sunt sub o umbrelă din protecţie, căci vor plăti cu toţi.