Tăriceanu, antrenat să evite "capcanele presei": „Nu vă răspund nimicuţ, nimicuţ”

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a refuzat, sâmbătă, să facă orice comentariu pe tema deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a nu invita la ceremoniile de Ziua Naţională persoane cu probleme penale - situaţie în care se regăseşte şi el - precizând că a participat la un media training şi ştie deci cum să nu cadă în capcanele presei, relatează news.ro.

„Să nu mă întrebaţi de 1 Decembrie şi de Iohannis, că nu vă răspund nimic. Pe cuvânt de onoare, nimic nu vă răspund”, a declarat Tăriceanu, adăugând: „Nu vă răspund nimicuţ, nimicuţ. Nimic în plus. Dacă vreţi, discutăm despre educaţie”.

Liderul ALDE a menţionat că ştie faptul că "subiectele picante" pasionează presa adăugând că astăzi e un moment în care vrea să-şi schimbe discursul.

„Am fost la un curs de media training şi ne-au învăţat cum să ne comportăm la capcanele pe care ni le întindeţi. Astăzi suntem prea proaspeţi, cu cunoştinţele bine aşezate. Mai încercaţi peste o săptămână, că s-ar putea să mai uităm din ce ne-au predat instructorii”, a afirmat Tăriceanu.

Declaraţiile liderului ALDE vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi că şeful statului nu a invitat persoane cu probleme penale la festivităţile de 1 Decembrie.

„Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate”, a declarat Dobrovolschi.

În consecinţă, de la festivităţi vor lipsi o serie de politicieni celebri, precum Liviu Dragnea, Victor Ponta şi, desigur, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne