Tăriceanu: PNL nu are un candidat, s-a dus în târg şi l-a găsit pe un băiat pe care îl cheamă Cioloş

Este normal ca un partid care are aspiraţii, pretenţii în alegeri, şi nu face figură aşa, de prezenţă, să aibă ocazia şi curajul să îşi desemneze propriul candidat la primul ministru, a opinat liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Desemnat candidatul ALDE pentru funcţia de premier după alegeri, fapt ce a stârnit reacţii din partea aliaţilor săi de la PSD, Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este "normal" ca un partid care are aspiraţii la alegeri să aibă "curajul" să-şi facă un astfel de pas.

"Eu cred că este normal ca un partid care are aspiraţii, pretenţii în alegeri, şi nu face figură aşa, de prezenţă, să aibă ocazia şi curajul să îşi desemneze propriul candidat la primul ministru. Aşadar, sigur că şi noi, dar şi PSD avem această libertate, pe care noi am şi folosit-o. În privinţa strategiei de campanie, tacticilor pe care le folosesc, asta am făcut noi, ce fac alţii îi întrebaţi pe ei.

PNL nu are un candidat, s-a dus să caute în târg şi l-a găsit pe un băiat pe care îl cheamă Cioloş. PSD are, după părerea mea, candidaţi, şi consideră că momentul tactic de anunţare nu a venit. Dar asta e o problemă a lor, întrebaţi-i pe ei. Noi am considerat că acesta este momentul în care trebuie să facem acest anunţ", a declarat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ar putea apare probleme în contextul în care PSD şi ALDE ar forma majoritatea, iar social-democraţii ar insista să desemneze ei premierul, Tăriceanu a infirmat această variantă.

"Ce problemă să fie? Fiecare partid trebuie să aibă oameni care să conducă. Până la urmă, cu ei ieşim în faţa electoratului", a explicat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai precizat că anunţarea candidaturii sale este şi o măsură de a nu-i da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis de a invoca lipsa unor astfel de candidaturi.

"Eu sunt de părere că nu trebuie să îi lăsăm preşedintelui Iohannis câmp liber pentru manevre, ca să spună după alegeri: păi ştiţi, n-am înregistrat decât pe domnul Cioloş, că l-am rugat eu să candideze şi dânsul a acceptat, şi atunci România nu are personalităţi capabile să conducă ţara", a punctat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne