UPDATE - SUA aruncă în conflicte arme ultrasecrete - celebrul aparat de tip "OZN" - TR-3B filmat în Afganistan

Aparantul de zbor ultrasecret american, TR3B, în acţiune în Afganistan
Aparantul de zbor ultrasecret american, TR3B, în acţiune în Afganistan (Captură Youtube)

UPDATE: ştirea s-a dovedit a fi un fals, materialul video este fabricat, per 18 mai 2014.

Material video pe pagina originală a articolului pe Epoch Times România.

Conform unei înregistrări postate pe youtube, în luna martie 2014, armata americană ar fi distrus o tabără talibană de antrenament folosind unul dintre cele mai secrete aparate de zbor ale sale – TR 3B.

Extrem de asemănător cu un OZN, vehiculul se presupune că a fost dezvoltat în proiectul Aurora pornit în anii ‘90, un proiect utrasecret a cărui existenţă a fost negată permanent de Washington.

Zvonurile despre Aurora au început în martie 1990, când revista Aviation Week & Space Technology a publicat o ştire conform căreia cuvântul “Aurora” apărea în bugetul SUA din 1985, având alocată o sumă importantă de 455 milioane USD pentru „aparate de zbor secrete”. Conform revistei, Aurora se referea la o clasă de aparate de zbor extrem de ciudate.

Într-o carte scrisă la scurt timp după aceea, Ben Rich, un fost director de program la Lockheed, scria că Aurora este proiectul care a dezvoltat, printre altele, bombardierul B-2 Spirit, afirmând cu certitudine existenţa acestuia, fără a da detalii suplimentare.

În 2006 Bill Sweetman, care se ocupă cu deconspirarea proiectelor secrete ale SUA, afirma că, deşi nu există dovezi concludente ale existenţei proiectului, este ferm convins că Aurora este încă în desfăşurare.

TR 3B aparţine unei clase de aparate de zbor de formă triunghiulară, care au fost observate de mai multe ori pe cer începând cu anii ’90. Majoritatea rapoartelor provin din SUA şi Marea Britanie. Aceste obiecte sunt descrise ca fiind silenţioase, zburând la joasă altitudine deasupra oraşelor, în majoritatea cazurilor fiind observate noaptea.

Aparatele de acest gen par să fie vizibile pentru radare, însă extrem de manevrabile. Se presupune că funcţionează pe baza unui motor anti-gravitaţional care roteşte un lichid în stare super-fluidă la viteze comparabile cu cea a luminii.

TR 3B nu au mai fost niciodată observate în luptă, materialul video filmat în martie 2014 fiind primul de acest gen despre care am auzit.

Pe lângă întrebările legate de tehnologia ultrasecretă, poate o mai interesantă întrebare este de ce a ales Pentagonul să trimită o armă ultrasecretă pentru a distruge un câmp de antrenament al talibanilor din Afganistan, în această perioadă de timp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe