Dosarul Bica 2 explodează. Fosta şefă DIICOT face acuzaţii "cutremurătoare" la adresa lui Coldea

Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

Fosta şefă DIICOT Alina Bica a început seria dezvăluirilor senzaţionale despre care vorbea anterior. Vizat ar fi chiar şeful interimar de la SRI, Florian Coldea, pe numele căruia prietena ei, Elena Udrea, a depus denunţ la DNA cu o zi în urmă, aşa cum anunţa aceasta într-un interviu acordat celor de la Hotnews.

De vineri până sâmbătă dimineaţă au avut loc audieri maraton la Înalta Curte, într-o şedinţă cu uşile închise la finalul căreia magistraţii au decis arestarea preventivă a inculpaţilor din dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, respectiv Alina Bica, Adriean Videanu, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi de fostul ei consilier Florentin Mihăilescu.

Potrivit Mediafax, Alina Bica ar fi făcut declaraţii "cutremurătoare" în sală care îl vizau pe şeful interimar al SRI, Florian Coldea. Întrebată despre acest lucru, avocata acesteia, Laura Voicu a replicat: "Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declaraţie cutremurătoare".

Un alt co-inculpat din dosar a afirmat că Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea de doi deputaţi PSD privind o ancheta care îl viza pe controversatul om de afaceri Ovidiu Tender.

Întrebată despre aceste afirmaţii, avocata fostei şefe DIICOT a precizat că aceste declaraţii au fost făcute de un alt co-inculpat şi nu poate da detalii, întrucât dosarul se află în faza de urmărire penală.

"Dar există foarte multe ameninţări la adresa doamnei procuror Bica", a adăugat avocata acesteia Laura Voicu, subliniind că Alina Bica se teme pentru viaţă ei.

Surse judiciare au declarat pentru publicaţia citată că în faţa instanţei s-a afirmat că Alina Bica a fost ameninţată cu moartea într-un hotel din Constanţa de doi deputaţi PSD în legătură cu ancheta pe care o făcea în dosarul RAFO-Carom al lui Tender şi că patronul hotelului respectiv ar fi fost de faţă.

Din referatul cu propunerea de arestare preventivă a fostei şefe DIICOT reiese că aceasta a subordonat instituţia pe care o conducea intereselor lui Tender, a pus procurorii de şedinţă să depună concluzii favorabile în procesul acestuia şi chiar să semneze un proces verbal că vor proceda aşa.

"Probele administrate în cauză până în acest moment al cercetărilor vizează modul în care procurorul şef DIICOT, Bica Alina Mihaela, după preluarea funcţiei, în anul 2013, în urmărirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu închisoarea cu executare în regim de detenţie", susţin procurorii DNA.

Oamenii Codruţei Kovesi susţin că odată ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a înţeles să subordoneze instituţia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", în dosarul RAFO-Carom.

La rândul său, Ovidiu Tender a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.