Rusia ameninţă că va publica adevărul despre implicarea administraţiei SUA în 9/11

Vladimir Putin
Vladimir Putin (ALEXANDER NEMENOV/AFP/Getty Images)

Un ziar oficial al Kremlinului - Pravda - a ameninţat că va publica fotografii din satelit care arată implicarea administraţiei americane în aşa zisele atacuri teroriste din 11 septembrie 2001.

Anunţul survine după ce un oficial al Kremlinului a avertizat SUA să nu înarmeze Ucraina pentru a o ajuta să lupte împotriva paramilitarilor ruşi din Est.

Pravda (Adevărul), care în timpul regimului comunist era oficiosul Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, anunţă că "Putin va lovi odată, însă va lovi dur", întărind imaginea de "dur" al fostului agent KGB. După puciul din 1991, Pravda a păstrat stilul editorial naţionalist şi anti-occidental, cu precădere anti-american, titrând deseori articole inflamatorii "SUA creează cel de-al Patrulea Reich", etc.

Ştirea publicată de Pravda survine cu o zi înaintea summitului de la München, liderii occidentali încercând să găsească o soluţie pentru a opri agresiunea paramilitarilor din estul Ucrainei, care duc de mai multe luni un război de gherilă cu guvernul Ucrainei.

Conform articolului, unele fotografii pe care le va publica Pravda aparţin sitului secretsofthefed.com.

Incidentele de la 11 septembrie 2001 au ridicat o serie de întrebări mari, care au rămas până acum neexplicate. Acest lucru, ca şi eşecul Comisiei 9/11 de a produce un raport cât de cât credibil, au generat o întreagă cultură a conspiraţiei, în SUA şi nu numai. Întregul incident 9/11 este acum pus la îndoială de organizaţii mari de foşti militari, CIA, ba chiar arhitecţi şi ingineri constructori, care afirmă că versiunea oficială asupra evenimentelor este neplauzibilă.

Putin a cam negat în trecut

Ameninţarea publicată de Pravda nu este nouă, o asemenea ştire a mai apărut pe siturile internaţionale în mai 2014, fiindu-i atribuită lui Putin, fără însă a fi citată vreo declaraţie a acestuia.

Cu toate acestea Vladimir Putin a declarat în 2011, că atacurile din 9/11 nu puteau fi orhestrate de SUA, afirmând că ideea că agenţiile de informaţii ale SUA ar fi putut face aşa ceva este "o prostie", conform unui material publicat de televiziunea "pentru export" a Rusiei, RT.

"A-ţi imagina că spionajul american a făcut-o deliberat cu mâna lor este o aiureală totală. Numai cei care nu înţeleg mecanismele interne ale agenţiilor de securitate pot afirma aşa ceva. Ar fi imposibil de ascuns o asemenea operaţiune”.

Pe de altă parte Rusia are propria ei istorie de incidente suspecte, care au făcut victime în rândul ruşilor. În septembrie 1999 o serie de explozii a zguduit Rusia, şi în special Moscova. făcând sute de victime. Incidentele au fost puse - fără absolut nicio dovadă - pe seama cecenilor. Putin, fost şef al FSB, proaspăt ajuns prim ministru a promis pedepsirea criminalilor declanşând cel de-al doilea război cu cecenii. Cu toate acestea în incidentul de la Riazan, o patrulă de noapte a surprins agenţi FSB plantând explozibili în subsolul unui bloc. Incidentul a creat un scandal în presă, fiind muşamalizat de FSB - agenţia învinuită a fost şi cea care ar fi trebuit să-l cerceteze. Popularitatea lui Putin a crescut de la 5% la peste 80%, iar după Riazan, exploziile au încetat la fel de brusc, cum au şi apărut.

Război total

Articolul Pravda afirmă, însă: “Rusia se pregăteşte să publice dovezi ale implicării administraţiei americane şi agenţiilor de spionaj în atacurile din 11 septembrie. Lista dovezilor include imagini din satelit. Motivul a fost de a înşela proprii cetăţeni şi a-i omorâ”.

Un apropiat al preşedintelui rus a declarat Parlamentului European luni că, dacă SUA va înarma Ucraina, ar putea avea loc "un război total", conform unui articol BBC. Alexei Pushkov, un membru marcant al parlamentului rus a afirmat că prezenţa de arme americane în Ucraina ar “escalada războiul, transformând-ul într-o primejdie reală pentru întregul sistem de securitate europeană".

Luni, după întâlnirea cu Angela Merkel, care se opune înarmării Ucrainei, preşedintele american Barack Obama a declarat că va mai analiza posibilitatea înarmării guvernului de la Kiev.

“Posibilitatea armelor defensive letale este una dintre opţiunile examinate" a declarat Obama citat de ABC News. “Aş vrea să subliniez că acea decizie încă nu a fost luată”.

“În secolul al XXI-lea nu putem sta pur şi simplu şi permite ca graniţele Europei să fie retrasate cu ajutorul ţevii de puşcă” a declarat Obama.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.