"Revoluţia Fiscală" adoptată de Senat. Urmează Camera Deputaţilor

Criticată şi de mediul de afaceri, şi de sindicate şi de societatea civilă, OUG-ul prin care Guvernul a legiferat Revoluţia Fiscală a primit undă verde de la Senat.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Senatul a adoptat luni cu 71 de voturi "pentru" şi 37 de voturi "împotrivă" proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2017 referitoare la modificarea Codului fiscal, OUG cunoscută opiniei publice ca Revoluţia Fiscală. For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor, relatează Hotnews.

Unul dintre amendamentele adoptate astăzi prevede ca firmele care realizează venituri până la un milion de euro, cele care au un capital social de minimum 45.000 de lei şi cu cel puţin doi angajaţi pot opta între impozitul pe profit şi impozitul pe cifră de afaceri. Acest amendament vine după ce atât mediul de afaceri cât şi societatea civilă au criticat dur ideea înlocuirii impozitului pe profit cu cel pe cifră de afaceri pentru firmele cu rulaj de un milion de euro anual. Unul dintre efectele acestei prevederi ar fi fost că multe firme n-ar mai fi putut dona către ONG-uri, ceea ce însemna că multe cauze sociale grave ar fi rămas fără mare parte din sprijinul financiar.

"Am considerat în Comisie că este corect să lăsam la decizia companiilor, să opteze pentru una dintre cele două variante: impozit pe cifra de afaceri sau pe profit, cu anumite condiţii - să aibă capital social de minim 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Ştim foarte bine că sunt companii care nu au niciun angajat declarat şi prin această măsură scoate la lumină undeva la, am spus eu, 200.000 de locuri de muncă", a spus preşedintele comisiei de buget, senatorul PSD Eugen Teodorovici.

Alte amendamente incluse în raportul comisiei de buget şi adoptate astăzi de plen vizează majorarea plafonului de deductibilitate la cheltuielile cu dobândă de la 200.000 euro, cum stabilise Executivul, la trei milioane de euro şi reţinerea la sursă a impozitului aferent câştigurilor obţinute din jocurile de noroc.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că faimoasa "revoluţie fiscală" prin care PSD-ul a reuşit să îşi pună în cap şi sindicate, şi patronat şi societate civilă ar produce o pierdere de 5,2 miliarde de lei la buget, iar deficitul ar sări de limita de 3% asumată de România, potrivit opiniei Consiliului Fiscal care a avizat negativ proiectul Finanţelor de modificare a Codului Fiscal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne