Kelemen Hunor critică "Revoluţia fiscală": Şi eu sunt nemulţumit. Nu ştim ce vrea să facă Guvernul

În ultimul an, au fost "foarte multe improvizaţii" în zona fiscală, iar oamenii simt o "oarecare lipsă de predictibilitate şi stabilitate", a tras un semnal de alarmă liderul UDMR Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Guvernul Tudose trebuie să dea mai multe explicaţii cu privire la reforma fiscală pe care o promovează, oamenii nu înţeleg ce vrea să facă şi e normal să existe nemulţumire, a declarat vineri, pentru Agerpres, preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

"În primul rând, trebuie mai multe explicaţii fiindcă oamenii înţeleg extrem de greu de ce trebuie - nici eu nu ştiu, nici eu nu înţeleg - de ce trebuie de la angajator la angajat să transferi o parte din contribuţiile sociale. Nu înţeleg care va fi strategia pentru autorităţile locale dacă reduci de la 16 la 10% impozitul pe venit. Eu sunt de acord cu această reducere şi cu păstrarea cotei unice, dar trebuie să fim extrem de clari - prin această mişcare autorităţile locale pierd o grămadă de bani. Va fi o gaură în bugetul autorităţilor locale, ceea ce nu e bine şi trebuie ridicată cota care rămâne la autorităţile locale", a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit liderului UDMR, este o întrebare extrem de arzătoare - cine va da banii, fiindcă dacă acest lucru înseamnă o centralizare fiscală mascată, nu e bine.

"Şi Guvernul trebuie să explice în primul rând cetăţenilor, în al doilea rând autorităţilor locale, primarilor, aleşilor locali ce se va întâmpla cu bugetele lor, fiindcă în acest moment nu există o astfel de explicaţie. Şi sunt multe, multe alte întrebări la care trebuie să răspundă Guvernul şi dacă nu există răspunsuri, atunci, desigur, oamenii rămân nelămuriţi, nedumeriţi, protestează, spun lucruri adevărate sau mai puţin adevărate, dar nu este treaba lor să ghicească ce vrea să facă Guvernul", a subliniat Kelemen Hunor.

În acelaşi timp, preşedintele UDMR a atras atenţia că, în ultimul an, au fost "foarte multe improvizaţii" în zona fiscală, iar oamenii simt o "oarecare lipsă de predictibilitate şi stabilitate".

"Fără să ştii care vor fi regulile jocului e greu să faci un pas înainte, e greu să faci un buget, e greu să pregăteşti investiţii, e greu orice altceva în zona de business. Şi de aceea eu cred că cei care pun întrebări, chiar şi sub formă de grevă, aşteaptă un răspuns şi dacă primesc un răspuns lămuritor, sunt convins că mare parte dintre ei se vor linişti. Dar nu pot să dau eu aceste răspunsuri. Şi eu sunt nemulţumit fiindcă nu primim nici noi răspunsuri, nu ştim nici noi ce doreşte, de fapt, să facă Guvernul sau cei care gândesc la reforma fiscală şi aşteptăm aceste răspunsuri. Eu văd că oamenii nu înţeleg ce doreşte Guvernul şi dacă nu înţeleg înseamnă că nu oamenii sunt de vină", a precizat Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne