"Toţi pentru Justiţie" - În Piaţa Victoriei se anunţă un nou protest

Cetăţenii sunt ultimii care se pot opune ciuntirii legilor Justiţiei şi, odată cu ele, a independenţei magistraţilor, transmit protestatarii, îndemându-i pe români să se mobilizeze.
Protest
Protest

Pe Facebook s-a dat semnalul de mobilizare pentru un nou protest de amploare în Piaţa Victoriei, loc pe care #rezistenţii au reuşit, sâmbătă, să-l menţină un spaţiu al protestelor, dând peste cap intenţiile primarului Capitalei de a organiza acolo, în premieră, un târg de Crăciun. Cetăţenii sunt chemaţi să vină astăzi, începând cu ora 18.00, lângă Guvern, pentru a se opune mutilării legilor Justiţiei şi, nu în ultimul rând, a Codului Fiscal.

"Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiţiei (303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperaţi! Jocul se poartă de acum pe viaţă şi pe moarte (pe libertate şi pe închisoare) pentru ei.

E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea şi independenţa unor instituţii fundamentale ale statului român.
Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-şi voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima oprelişte în calea evadării lor!", scriu protestatarii, pe pagina evenimentului promovat de Corupţia Ucide, Rezistenţii din Piaţa Victoriei şi Ştafeta Steagului Uniunii Europene.

De asemenea, protestatarii reamintesc că, pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie, intervalul orar 18:00 - 23:00, Primăria Municipiului Bucureşti şi Jandarmeria Română au fost notificate pe data de 24 noiembrie pentru protestul din squarul (alveola) din Piaţa Victoriei, iar solicitarea a fost înregistrată cu nr. 1579788/24.11.2017.

Mai amintim că ieri, Piaţa Victoriei a fost scena unei confruntări între Primăria care şi-a trimis oameni să instaleze acolo un târg de Crăciun, deşi ştia că în zonă au loc proteste neîntrerupte (în plus şi notificate). Protestatarii nu au stat cu mâinile în sân, ci au demontat scena pentru ca, într-un final, primăriţa să anunţe că renunţă la târg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne