Revista Science: 86% dintre cei infectaţi cu virus Wuhan sunt nedetectaţi

Virusul Wuhan generează o pandemie, Europa are mai multe focare
Virusul Wuhan generează o pandemie, Europa are mai multe focare (Chung Sung-Jun/Getty Images)

Un studiu publicat luni de revista Science arată că un procent masiv - 86% - dintre oameni ar putea fi infectaţi cu virusul Wuhan fără să prezinte simptome. Astfel că ei transmit şi infectează fără să ştie alte persoane care se pot îmbolnăvi, uneori grav.

Mecanismul este cunoscut încă de la începutul apariţiei focarului de epidemie, noutatea studiului publicat de Science fiind doar dimensiunea fenomenului.

„Acestea sunt infecţii nedocumentate care determină răspândirea focarului”, a declarat co-autorul studiului Jeffrey Shaman de la Columbia University Mailman School, potrivit GeekWire.

The New York Post a raportat despre studiu: "Folosind algoritmi de modelare a epidemiei, cercetătorii au urmărit infecţiile înainte şi după interdicţia de călătorie în oraşul chinez Wuhan.

Concluziile au indicat că aceste infecţii asimptomatice şi necunoscute cauzaseră două treimi dintre cazurile raportate.

"Majoritatea acestor infecţii sunt uşoare, cu puţine simptome sau deloc", a declarat Shaman, potrivit Mercury News. „Este posibil ca oamenii să nu le conştientizeze. Sau să creadă că au o răceală”.

„Cazurile de acest gen vor continua să prezinte o provocare majoră pentru cei care încearcă să stăvilească acest focar”, a menţionat Shaman, care a adăugat că vrea să sublinieze importanţa restricţiilor de mişcare în încercarea de a stăvili sau încetini răspândirea virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură