Prinţul Harry, de la micile petreceri la organizator de evenimente pentru Coroană

Marea Britanie:  Prinţul Harry
Marea Britanie: Prinţul Harry (Chris Jackson / Getty Images)
Mioara Stoica
18.01.2014

Că Prinţul Harry iubeşte petrecerile este foarte bine cunoscut, că îi place să le şi organizeze era de aşteptat. Acum nepotul în vârstă de 29 de ani al Elizabetei a II-a, al patrulea în linia succesiunii la tronul britanic, îşi va face o meserie din organizarea de petreceri.

După ce a părăsit armata şi funcţia de pilot de luptă pe elicopterele Apache, prinţul îşi va începe în următoarele săptămâni noua meserie, aceea de organizator de evenimente comemorative pentru armata britanică, dar şi de ceremonii şi vizite de stat, relatează vineri agenţia AGI.

De două ori în misiune în Afganistan, implicat în numeroase acţiuni caritabile, al doilea fiu al prinţului Charles cu Diana de Wales, fratele mai mic al Prinţului William, şi-a îmbunătăţit cu siguranţă imaginea sa de "copil teribil", imagine care, până nu demult, era confirmată de ani de dezmăţ şi "incursiuni", înregistrate în mod corespunzător de către presa de scandal.

Imaginea sa publică a fost îmbunătăţită ulterior, atunci când, în urmă cu doar câteva săptămâni, ca patron al asociaţiei Walking with the Wounded, o organizaţie de caritate care sprijină veteranii răniţi, s-a alăturat timp de două săptămâni unui grup de colegi soldaţi pentru a traversa Antarctica într-o misiune care a avut ca scop strângerea de fonduri în favoarea militarilor.

Transferul său la o muncă de birou este însoţit de o remodelare a rolurilor în cadrul familiei regale, unde regina pare că vrea să diminueze volumul ei de muncă. În decembrie, Charles a participat la funeraliile de stat ale lui Nelson Mandela în Africa de Sud şi pentru prima dată, anul trecut, suverana nu a participat la reuniunea anuală a liderilor din Commonwealth trimiţându-l pe moştenitorul tronului în locul său. Prinţul William în schimb s-a înscris la un curs de 10 săptămâni la Cambridge, în management agricol, ceea ce pare să sugereze că în curând va fi însărcinat cu gestionarea Ducatului de Cornwall, în prezent în mâinile tatălui său. Ducatul şi titlul de Duce de Cornwall este încredinţat în mod tradiţional fiului cel mare al monarhului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor