Un arab oferă 148.000 euro unui maestru: "Vreau să vorbesc engleza precum Cameron"

Primul Ministru David Cameron (s) şi un prinţ arab (d)
Primul Ministru David Cameron (s) şi un prinţ arab (d) (Jordan Mansfield / Getty Images)

Anunţ şoc publicat în Times Education Supplement: un bogat om de afaceri arab doreşte să primească 15 ore de lecţii pe zi pentru a deveni un britanic get-beget.

Mari maeştri pentru mari studenţi. Literatura şi istoria sunt pline de cupluri de neuitat: Ahile şi Centaurul Chiron, Alexandru şi Aristotel, Nerone şi Seneca, iar mai aproape de timpurile noastre, profesorul Harry Higgins şi florăreasa Eliza Doolittle în „Pygmalion” de Shaw. Acum, un tânăr arab de 30 de ani, probabil un om de afaceri care provine dintr-un imperiu petrolier, vrea s-o apuce pe vechiul drum al cunoaşterii.

În anunţul din Times Education Supplement a promis un salariu de 148.000 de euro pentru un profesor care, timp de 15 ore pe zi, trebuie să-l înveţe să vorbească limba engleză precum Cameron, să cânte jazz la pian precum Chick Corea, să înveţe să aprecieze muzica clasică şi să-l înţeleagă pe Shakespeare. Pe scurt, să-l înveţe să devină versiunea modernă a unui prinţ renascentist demn de un loc în cele mai prestigioase universităţi internaţionale. Profesorul va trebui să muncească mult pentru aceşti bani: va fi disponibil de la ora 8 dimineaţă până la 11 seara, dar va avea nouă săptămâni de concediu pe an. El va trebui să-l însoţească, precum o umbră, pe elevul-patron în lungile sale călătorii "de-a lungul unei mari varietăţi de destinaţii, între Europa şi restul lumii". Sunt îndemnaţi să se abţină să răspundă cei care nu îndeplinesc condiţiile, fiind acceptaţi numai oameni "extraordinar de inteligenţi, erudiţi, pregătiţi muzical, adaptabili social şi cultural".

Primul lucru la care te gândeşti este că anunţul este o farsă, o glumă, dar Telegraph spune că ar trebui să fie luat în serios. Profesorul care va câştiga acest job va trebui să se mute la Geneva. Anunţul spune că ar fi de preferat ca persoana să fie "directorul unei prestigioase şcoli particulare britanice, care a ieşit la pensie, sau cineva cu experienţă care doreşte să iasă la pensie anticipat ". Limba engleză vorbită de candidat ar trebui să semene cu cea a vechilor crainici de la BBC şi nu trebuie să aibă „niciun accent geografic". Bogatul om de afaceri vrea să şteargă orice urmă a trecutului său de arab. Va încerca oare să-şi albească şi pielea ca Michael Jackson ?

Sarcina profesorului este de a planifica în mod constant, pentru studentul său, activităţi culturale, concerte, expoziţii. Nu este specificat care ar trebui să fie sexul candidatului, dar anunţul foloseşte adesea pronumele "ea". Cel care a dat anunţul este un adevărat arab modern, dacă acesta există cu adevărat. Ca să nu mai menţionăm că nu se vorbeşte despre inteligenţa studentului, calitate esenţială pentru a realiza o astfel de sarcină deosebită. Dar nu contează, sunt suficienţi banii!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe