Provocarea Prinţului Harry: Cursă de trekking la Polul Sud pentru ajutorarea veteranilor răniţi

Mioara Stoica
20.11.2013

Iniţiativa celui de-al doilea fiu al Prinţului Charles vine în sprijinul campaniei de caritate a Asociaţiei "Walking With the Wounded", care se ocupă cu re-integrarea veteranilor răniţi.

Prinţul Harry a zburat în Africa de Sud de unde va pleca să participe la o cursă sportivă la Polul Sud în cadrul unui proiect umanitar la care participă trei echipe de soldaţi răniţi: britanici, americani şi cei din Commonwealth (australieni şi canadieni).

Fiul cel mic al Prinţului Charles şi Prinţesei Diana va participa alături de echipa britanică în această cursă de 335 km care ar trebui să înceapă pe 29 noiembrie cu o durată de 16 zile. Echipele sunt aşteptate să ajungă la Polul Sud în jur de 17 decembrie.

Harry, în vârstă de 29 de ani, pilot de elicopter Apache, care a servit în armata britanică în Afganistan, conduce asociaţia Walking With the Wounded, care strânge bani pentru a-i ajuta pe soldaţii răniţi să-şi găsească noi locuri de muncă ca civili. ''Facem acest lucru pentru a atrage atenţia asupra răniţilor şi bolnavilor, atât în armată cât şi în viaţa civilă'', a declarat Harry prezentând iniţiativa.

Participanţii la trekking vor străbate 20 kilometri pe zi, trăgând sănii de 70 de kilograme fiecare. Ei se vor confrunta cu temperaturi de -35 de grade şi vânturi de până la 80 de kilometri pe oră. Harry s-a antrenat intens în ultimele săptămâni pentru a participa la această cursă, petrecând chiar şi o noapte într-un "frigider" special care a simulat temperaturile polare.

Nu ne rămâne decât să le urăm succes participanţilor!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor