PAS: Dodon şi Plahotniuc trăiesc în lux, iar pe cetăţenii RM îi ţin în mizerie şi sărăcie

Cetăţenii R. Moldova trebuie să ştie că Igor Dodon este un mincinos care face orice pentru a rămâne la putere, afirmă Partidul Acţiune şi Solidaritate referitor la bilanţul primului an de mandat al şefului statului.
Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon
Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon (The Epoch Times Romania)
Ştefan Sârbu
27.12.2017

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) susţine că în primul an de mandat preşedintele Igor Dodon nu a realizat nimic din ceea ce a promis. Acesta ar fi minţit oamenii doar pentru a le lua voturile, iar acum, împreună cu Plahotniuc cu care a promis că nu va face coaliţie, guvernează ţara îmbogăţindu-se pe seama moldovenilor. ”Ei trăiesc în lux, iar pe cetăţeni îi ţin în mizerie şi sărăcie. Ei vor să rămână nepedepsiţi pentru abuzurile lor şi să controleze totul în ţară.”

Astfel, formaţiunea politică, potrivit unui ”bilanţ jenant” al primului an de mandat al şefului statului, menţionează că Igor Dodon este primul preşedinte din istoria R. Moldova care s-a lăsat suspendat din funcţie, are o casă de 5 milioane lei (din care poţi plăti 3500 pensii lunare) cumpărată din surse suspecte, iar în decursul unui an şi-a permis să meargă în şapte vacanţe: în Italia, Grecia, Rusia şi Turcia. ”Doar vacanţa din Turcia l-a costat pe Dodon jumătate din salariul anual de preşedinte.”

Potrivit constatărilor PAS, Igor Dodon ar mai fi lansat în spaţiul public şi multe minciuni: precum că exporturile în Rusia ar fi crescut de 3-4 ori. De fapt, exporturile către Rusia au crescut cu doar 7,3 %, iar ponderea acestora în total a scăzut cu 9,6 % în primele luni ale anului 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016.

Falsă a fost şi promisiunea lui Igor Dodon că va declanşa alegeri anticipate în primele 100 zile de mandat cât şi declaraţiile că PSRM nu va face niciodată coaliţie cu PD-ul lui Plahotniuc. ”Dimpotrivă, PSRM şi PD au votat împreună schimbarea sistemului electoral într-unui mixt, prin care Dodon i-a deschis uşa lui Plahotniuc în următorul parlament.”

PAS atenţionează că pe parcursul anului 2017 nici o persoană nu a fost trasă la răspundere pentru furtul miliardului, iar promisiunea de a verifica şi confisca averile judecătorilor şi procurorilor obţinute ilegal nu a fost îndeplinită de către Dodon, care a promovat în funcţii de judecători - oameni corupţi, impuşi de Plahotniuc.

În concluzie, Partidul Acţiune şi Solidaritate notează că cetăţenii R. Moldova trebuie să ştie că Igor Dodon este un mincinos care face orice pentru a rămâne la putere, iar oamenii trebuie să sancţioneze trădătorii de ţară şi hoţii de la guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor