Procuratura Chişinău a intentat dosar penal Silviei Radu în baza denunţului PL

Plahotniuc doreşte să curme periplul dezonorant al Silviei Radu la primăria Chişinău şi să transmită un mesaj celor ce au acceptat funcţii oficiale, iar acum târâie prin noroaie „obrazul” PD, afirmă Valeriu Munteanu.
Silvia Radu, noul primar interimar al municipiului Chişinău (Captură Foto / privesc.eu)
Ştefan Sârbu
26.12.2017

Procuratura municipală Chişinău a intentat, la solicitarea Partidului Liberal (PL), un proces penal pe faptul săvârşirii de către Silvia Radu, în complicitate cu Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, a infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale şi de samavolnicie.

În context, fostul ministru liberal al Mediului, Valeriu Munteanu, comentează, pe pagina sa de socializare că, cel mai probabil, liderul PD doreşte astfel să curme rapid periplul dezonorant al Silviei Radu la primăria Chişinău, dar mai ales să transmită un mesaj puternic către armata sa de funcţionari şi ”funcţionăraşi” care au acceptat să reprezinte Partidul Democrat în diferite calităţi oficiale, iar acum târâie prin noroaie „obrazul” partidului, dându-le astfel o lecţie usturătoare.

”Partidul Democrat i-a pus la dispoziţia impostoarei de la primăria Chişinău toată infrastructura administrativă a statului şi resurse fără limită, i-a delegat consilieri de tot felul: cu barbă şi fără barbă, care vorbesc limba română şi care nu vorbesc limba română, cu cetăţenie a Republicii Moldova şi fără cetăţenie, dar se vede că omul nu se poate ridica la înălţimea de neatins a funcţiei, ori stigmatul popular de impostor şi uzurpator reprezintă un zăgaz de netrecut”, conchide vicepreşedintele PL.

La sfârşitul lunii noiembrie, Valeriu Munteanu a solicitat Procuraturii Generale a RM să iniţieze un dosar penal pe numele edilului interimar, Silvia Radu, şi a viceprimarului Ruslan Codreanu, „pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale şi samavolnicie”, deoarece nu ar fi fost investiţi cu autoritate de către locuitorii Capitalei.

De asemenea, Munteanu a cerut şi examinarea acţiunilor viceprimarului Nistor Grozavu, pentru excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, considerând că desemnarea Silviei Radu în calitate de viceprimar şi delegarea către aceasta a atribuţiilor de primar general interimar ar fi fost un act ce a depăşit în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege lui Nistor Grozavu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor