Igor Dodon asigură Kremlinul că pacificatorii ruşi vor rămâne pe Nistru

Relaţiile dintre Moldova şi Rusia se vor îmbunătăţi după alegerile parlamentare din 2018, când guvernarea de la Chişinău nu va mai încerca să placă Occidentului, afirmă Dodon aflat din nou în vizită la Moscova.
Vladimir Putin şi Igor Dodon la sumitul neformal al statelor CSI 26.12.2017 (facebook.com/dodon igor)
Ştefan Sârbu
26.12.2017

Aflat în vizită la Moscova, Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că va tărăgăna adoptarea sintagmei „integrarea europeană” în Constituţie şi va bloca iniţiativa de schimbare în Legea Supremă a limbii de stat în limba română. Totodată, potrivit interviului acordat cotidianului „Izvestia”, acesta şi-a exprimat încrederea că pacificatorii ruşi vor rămâne pe Nistru, catalogând acţiunile guvernării democrate moldovene ca fiind doar o încercare de a face PR pentru obţinerea sprijinului capitalelor pro-occidentale.

Igor Dodon a participat marţi şi la summitul neformal al şefilor de state CSI în cadrul căruia a avut o discuţie cu Vladimir Putin, fiind abordate aspecte legate de relaţiile bilaterale. ”Am remarcat faptul că, în pofida retoricii anti-ruse şi a acţiunilor Guvernului Moldovei şi ale majorităţii parlamentare, relaţiile dintre ţările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă.”

Într-un interviu acordat pentru Kommersant.ru, Igor Dodon notează că relaţiile dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă se vor îmbunătăţi după alegerile parlamentare din 2018, când majoritatea guvernamentală de la Chişinău nu va mai încerca să-i placă Occidentului şi nu va mai bloca iniţiativele preşedintelui.

De menţionat că aceasta este cea de-a şaptea vizită efectuată de Igor Dodon la Moscova în primul an de mandat. Acesta însă, nu a vizitat România şi Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor