Rosian Vasiloi: Cetăţenii români, în topul celor cărora li s-a interzis intrarea în RM

Rosian Vasiloi, expert la IDIS ”Viitorul” din R. Moldova
Rosian Vasiloi, expert la IDIS ”Viitorul” din R. Moldova (facebook.com)
Maria Maevschi
27.12.2017

Expertul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale ”Viitorul”, Rosian Vasiloi, a menţionat într-o postare pe pagina sa de socializare că numărul cetăţenilor români cărora nu li s-a permis să intre pe teritoriul Republicii Moldova depăşeşte cu mult numărul cetăţenilor ruşi.

„Cetăţenii români, în topul celor cărora li s-a interzis intrarea în Republica Moldova, 358 în 2016 şi 815 în 2017”, a scris expertul, subliniind că numărul cetăţenilor ruşi ar fi mult mai mic.

„În 2016 – 68 de cetăţeni ruşi nu au avut acces în Republica Moldova, 63 dintre aceştia nerespectând condiţiile de intrare în ţară. Pe parcursul a 11 luni din anul 2017, 71 de cetăţeni ruşi nu au primit acces în Republica Moldova, dintre aceştia 63 pentru nerespectarea condiţiilor de intrare”, a adăugat Rosian Vasiloi.

În context, expertul IDIS „Viitorul” a întrebat în mod ironic „aţi auzit cumva o reacţie a preşedintelui Federaţiei de Şah a Republicii Moldova (preşedintele RM, Igor Dodon n.r.) de aşa „nelegiuiri” în privinţa cetăţenilor români?”

Expertul a mai precizat că, pentru a elimina toate speculaţiile, ar fi fost corect ca Poliţia de Frontieră să prezinte informaţia statistică, fără a face publice datele cu caracter personal, privind condiţiile nerespectate de către cetăţenii români, în temeiul art. 17 şi 24 din Legea nr. 2015 din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor