Parlamentarii britanici resping cererea lui Boris Johnson pentru alegeri anticipate

Premierul britanic Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson (Getty Images)

Parlamentul Marii Britanii a respins, marţi, cererea premierului Boris Johnson pentru alegerile parlamentare naţionale, votând împotriva cererii cabinetului conservator.

Pentru a trece cererea, guvernul are nevoie de 434 de voturi - două treimi din numărul total al parlamentarilor aleşi în camera inferioară a parlamentului de 650 de locuri. La votul din primele ore ale zilei de marţi, doar 293 au susţinut propunerea guvernului.

Boris Johnson, care a promis că va scoate Marea Britanie din UE la 31 octombrie, se află într-un impas politic major. Parlamentul britanic a votat o lege care nu permite ieşirea Marii Britanii din UE fără acord, iar UE susţine că renegocierea unui acord nu mai este posibilă, deoarece timpul rămas nu este suficient pentru a dezlega spinoasele probleme legate de uniunea vamală şi graniţa cu Irlanda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe